reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Det blir EM-moro på det norske landslaget. Danske myndigheter godtar at landet arrangerer hele mesterskapet etter at Norge trakk seg som delarrangør. Foto: Vidar Ruud / NTB

Grønt lys for håndball-EM i Danmark

Danmark overtar Norges del av håndball-EM for kvinner og arrangerer hele mesterskapet, bekrefter kulturdepartementet i landet.

Av NTB | 23.11.2020 13:53:10

Sport: – Til alle dere som har kjempet for å stable EM i håndball på beina, og alle som gleder seg til å følge med: Det er nå grønt lys for at hele EM i håndball kan avvikles på dansk jord, sier kulturminister Joy Mogensen til nyhetsbyrået Ritzau.

Sten Knuth, som er idrettstalsmann i partiet Venstre, var tidligere ute med tilsvarende beskjed på sin Twitter-konto. Der skriver han at EM skal følge det danske håndballforbundets (DHF) koronaprotokoller, og at det blir minimal smitterisiko.

– Det er ikke lett å holde store, internasjonale begivenheter midt i en global helsekrise. DHF har fullt fokus på en stram protokoll, og det hviler et enormt ansvar på DHFs skuldre for å avholde EM så forsvarlig som mulig, skriver Mogensen på sin Facebook-side.

Da startet også arbeidet med å sikre at mesterskapet kunne i sin helhet kunne spilles i Danmark, som opprinnelig delte mesterskapet med Norge. Siden sist uke har de nasjonale forbundene og EHF diskutert praktiske og økonomiske forhold knyttet til overføringen av den norske delen av mesterskapet til Danmark.

Men en endelig beslutning fra den danske regjeringen har latt vente på seg helt til nå.

Den norske troppen reiste til København mandag formiddag og skal forberede seg i Danmark. De spiller oppkjøringskamper mot danskenes lag i Vejle onsdag og torsdag.

Norge har ikke vunnet en tittel siden EM i 2016. På de fem siste mesterskapene er det eneste norske gull.

Mesterskapet arrangeres fra 3. til 20. desember.

I forrige uke besluttet Norges Håndballforbund (NHF) at det ikke blir noe EM-arrangement i Trondheim. Det skjedde etter anbefaling fra norske helsemyndigheter.

Det er ventet at de norske håndballkvinnenes kamper spilles i Kolding. Også Herning er arrangørby. Norge er gruppe med Romania, Tyskland og Polen.

(©NTB)

Flere nyheter: