Menu
Grønlands regjeringsleder Kim Kielsen utstedte lørdag kveld forbud mot servering og salg av alkoholdige drikkevarer sterkere enn 2,25 prosent for å verne barna i de tre stedene Nuuk, Kapisillit og Qeqertarsuatsiaat under koronakrisen. Her er Nielsen fotografert under de nordiske statsministrenes sommermøte på Island i fjor. Foto: Naina Helén Jåma/TT / NTB scanpix

Forbyr alkohol under koronakrisen

Myndighetene på Grønland innfører totalt alkoholforbud for å skjerme barn som er hjemme på grunn av koronautbruddet.

Av NTB | 29.03.2020 03:17:09

Sosiale forhold: Det er regjeringssjefen på Grønland, Kim Kielsen, som har bestemt at alt salg av alkoholholdige drikkevarer skal stanse i hovedstaden Nuuk og i de to tettstedene Kapisillit og Qeqertarsuatsiaat. Forbudet ble gjort gjeldende fra klokken 20 lørdag kveld og fram til 15. april, skriver avisen Sermitsiaq.

Det er registrert ti tilfeller av koronasmitte i Nuuk, og regjeringssjefen er opptatt av at fortsatt åpne serveringssteder og salg av alkohol kan bidra til å øke smittespredningen.

– Under slike forhold er vi nødt til å ta mange forholdsregler for å unngå smitten. Men kjernen i min beslutning går ut på å beskytte barna, som skal ha et trygt hjem. Jeg håper at vi som samfunn ser barnas vilkår som et felles anliggende, sier Kielsen.

(©NTB)

Flere nyheter: