Menu
Tony Martin fikk et blodig møte med asfalten etter å ha krasjet inn i den overivrige tilskueren. Foto: Daniel Cole / AP / NTB

Grøndahl Jansen skadd da tilskuer forårsaket massevelt i Tour de France: – Det er idioti

Amund Grøndahl Jansen ble skadd da han og flere andre ryttere endte i en massevelt forårsaket av en tilskuer på åpningsetappen av Tour de France lørdag.

Av NTB | 26.06.2021 19:24:01

Sport: Det tradisjonsrike sykkelrittet åpnet med tilskuerne tilbake, og i returen blant sykkelentusiastene gikk det galt foran i hovedfeltet.

En uoppmerksom tilskuer stakk et skilt ut i veien og poserte, men fikk ikke med seg hovedfeltet i full fart bak. Dermed gikk det veldig galt, spesielt for Tony Martin, som krasjet med tilskueren og falt stygt i bakken.

Med seg i fallet dro han en god del syklister i hovedfeltet, deriblant Amund Grøndahl Jansen. Nordmannen ble sendt rett på røntgenundersøkelse etter å ha fullført etappen som ble vunnet av Julian Alaphilippe.

Jansens sportsdirektør i BikeExchange, Matt White, mener tilskueren kunne blitt fengslet for opptredenen.

– Om det var en annen sport, ville tilskueren havnet i fengsel. Det er idioti. Alle elsker fansen her, og det gjør sporten så spesiell, men det er fem sekunders sendetid som kan gå på bekostning av liv, sier White til TV 2.

Velten gjorde at Jasha Sütterlin (DMS) ble førstemann til å bryte årets tour.

(©NTB)

Flere nyheter: