Menu
Arkivbilde fra Tour de France. Foto: Daniel Cole / AP / NTB

Godt forsøk av Sven Erik Bystrøm

Den nederlandske spurtkanonen Dylan Groenewegen vant 2. etappe av Arctic Race of Norway fredag. Sven Erik Bystrøm prøvde å kjøre fra feltet i nedoverbakkene etter stigningen, men lykkes ikke.

Av NTB | 12.08.2022 16:20:43

Sport: Groenewegen sikret seieren i en massespurt på den 154,3 kilometer lange etappen fra Mosjøen til Brønnøysund. 29-åringen regnes som feltets sterkeste spurter og levde opp til forventningene.

Han sikret seieren foran belgiske Amaury Capiot og Edvald Boasson Hagen. Groenewegen spurtet fra i front, men ble nesten tatt igjen på oppløpet.

– Jeg lå litt langt bak, men jeg kom i god posisjon og jeg gikk for det. Jeg gikk litt tidlig, men det var nok, sier Groenewegen til TV 2.

Det gikk nesten galt da han kjempet om de fremste posisjonene i feltet like før mål.

– Det var hektisk. Jeg var nesten i velten med omtrent to kilometer igjen. Jeg var nesten i gresset, men jeg var glad for at jeg holdt meg på sykkelen, forteller Groenewegen.

– Jeg var sperret inne mot gjerdet på slutten der, så da var det synd at det ikke gikk. Det er en del av spurten det, men jeg følte absolutt at jeg hadde mer å gå på der, sier Boasson Hagen til TV 2.

Coop-rytteren Johan Ravnøy lå i et brudd som ble tatt igjen med drøyt 10 kilometer igjen til mål da Andreas Leknessund tettet luken opp mot Torghatten.

Sven Erik Bystrøm prøvde å kjøre fra feltet i nedoverbakkene etter stigningen, men fikk ikke den nødvendige luken til å sikre etappeseier.

Rittet fortsetter lørdag med en etappe fra Namsos til Skallstugu i Levanger, før avslutningsetappen i Trondheim søndag.

Selv om Groenewegen levde opp til favorittstempelet, kunne det fort blitt norsk etappeseier. Boasson Hagen hadde god sprut i beina på oppløpet, men slet med å komme seg fri i tide til å ta igjen den nederlandske vinneren.

Den franske Cofidis-rytteren Axel Zingle vant torsdagens åpningsetappe, der Boasson Hagen lå godt an like før mål, men ikke hadde mye å gi på slutten.

(©NTB)

Flere nyheter: