Menu
Dylan Groenewegen stakk av med seieren i Arctic Race of Norway. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB

Groenewegen spurtet til seier i Arctic Race – Boasson Hagen på 2.-plass

Den nederlandske spurtkanonen Dylan Groenewegen var sterkest i avslutningen og vant 2. etappe av Arctic Race of Norway foran Edvald Boasson Hagen fredag.

Av NTB | 08.08.2022 16:10:43

Sport: Groenewegen sikret seieren i en massespurt på den 154,3 kilometer lange etappen fra Mosjøen til Brønnøysund. 29-åringen regnes som feltets sterkeste spurter og levde opp til forventningene.

Han sikret seieren foran Edvald Boasson Hagen, som var nærmest å tukte nederlenderen. Groenewegen spurtet fra i front, men ble nesten tatt igjen av Boasson Hagen på oppløpet.

– Jeg lå litt langt bak, men jeg kom i god posisjon og jeg gikk for det. Jeg gikk litt tidlig, men det var nok, sier Groenewegen til TV 2.

Det gikk nesten galt da han kjempet om de fremste posisjonene i feltet like før mål.

– Det var hektisk. Jeg var nesten i velten med omtrent to kilometer igjen. Jeg var nesten i gresset, men jeg var glad for at jeg holdt meg på sykkelen, forteller Groenewegen.

Coop-rytteren Johan Ravnøy lå i et brudd som ble tatt igjen med drøyt 10 kilometer igjen til mål da Andreas Leknessund tettet luken opp mot Torghatten.

Sven Erik Bystrøm prøvde å kjøre fra feltet i nedoverbakkene etter stigningen, men fikk ikke den nødvendige luken til å sikre etappeseier.

Den franske Cofidis-rytteren Axel Zingle vant torsdagens åpningsetappe, der Edvald Boasson Hagen lå godt an like før mål, men ikke hadde mye å gi på slutten.

Rittet fortsetter lørdag med en etappe fra Namsos til Skallstugu i Levanger, før avslutningsetappen i Trondheim søndag.

(©NTB)

Flere nyheter: