Menu
Et grisefjøs ble totalskadd i en brann på Ramnes i Tønsberg tirsdag morgen. Ifølge brannmannskapene ble alle grisene reddet. Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen / NTB

Grisefjøs brant ned i Vestfold

Et grisefjøs ble totalskadd i en brann på Ramnes i Tønsberg tirsdag, men grisene ble reddet ut, ifølge brannvesenet.

Av NTB | 10.05.2022 07:45:51

Økonomi og næringsliv: Det var full fyr på stedet da nødetatene kom til stedet noen minutter etter meldingen klokken 6.25 tirsdag morgen. I stedet konsentrerte brannmannskapene seg om å hindre spredning til nærliggende hus på gården – noe de lyktes med.

Grisebonde Karl Einar Løverød forteller til Tønsbergs Blad at han vanligvis ville hatt hundrevis av gris i fjøset, men tirsdag var det bare 35 griser igjen. Disse skulle sendes til slakt senere på dagen.

– Jeg må si at det var flaks at jeg ikke hadde flere griser da det først skulle brenne, sier Løverød til avisen.

– Brannmannskapenes innsats har vært helt avgjørende for å redde bolighuset og sidebygningen., sier vakthavende brannsjef Hedin Gibbons i Vestfold interkommunale brannvesen (VIB).

15 mannskaper fra tre stasjoner i VIB deltok med bistand fra mannskapene fra stasjon Stokke i Sandefjord brann og redning.

– De på gården har gjort fantastisk jobb med å evakuere grisene før vi kom til stedet. Røykdykkerne fikk ut de siste ti, sier Gibbons.

(©NTB)

Flere nyheter: