Menu
Brittney Griner ble hedret etter hun ble dømt til ni års fengsel for narkotikasmugling i Russland. Foto: Evgenia Novozhenina/Pool Photo via AP/NTB.

Griner hedret etter cannabisdom – Russland åpner for fangeutveksling

Phoenix Mercury åpnet kampen mot Connecticut Sun med 42 sekunders stillhet for å hedre Brittney Griner etter hun ble dømt til ni års fengsel i Russland.

Av NTB | 05.08.2022 10:01:31

Sport: Før WNBA-kampen mellom Connecticut Sun og Phoenix Mercury sto spillere og trenere fra begge lag med armene rundt hverandre i stillhet på midtbanen. Stillheten varte i 42 sekunder ettersom Griner bruker trøye nummer 42 i Phoenix.

– Ingen ville spille i dag. Hvordan kan man forvente å komme til kampen med et åpent sinn? Hele laget gråt før kampen. Du prøver å hedre henne og spille hardt for henne. Enten hun er her eller ikke. Akkurat nå må vi prøve å holde ånden hennes i live og hedre den, sa Phoenix-spiller Skylar Diggins-Smith.

Griner har spilt for Phoenix Mercury siden 2013, samtidig som hun har spilt for russiske UMMC Jekaterinburg når WNBA-sesongen har hatt pause.

Griner ble tiltalt for smugling og besittelse av en betydelig mengde narkotisk stoff, som har en strafferamme på ti år. Hun har erkjent seg skyldig, men bedyret i retten at hun ikke hadde til hensikt å bryte loven.

WNBA-profilen har vært fengslet i Russland siden hun 17. februar ble pågrepet på flyplassen i Moskva. Tollere fant cannabisolje for e-sigaretter i bagasjen hennes. Det skjedde noen dager før den russiske invasjonen i Ukraina. Torsdag ble hun dømt til ni års fengsel.

(©NTB)