Menu
Kari Aalvik Grimsbø er tilbake på landslaget i håndball etter en pause. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix.

Grimsbø og Frafjord melder seg klare for Norge

Målvakt Kari Aalvik Grimsbø og streken Marit Malm Frafjord er begge med i troppen til Thorir Hergeirsson til håndballkvinnenes OL-kvalifisering i Montenegro.

Av NTB | 28.02.2020 13:31:52

Sport: Grimsbø er også høyaktuell til OL. Det er ikke sikkert at det er slik med den tidligere landslagskapteinen Frafjord.

– Jeg stiller opp nå for å prøve og hjelpe laget til OL. I utgangspunktet er jeg ikke aktuell for OL-spill. Det er ikke lagt noen planer lenger enn kvalifiseringen. Jeg ønsker å bidra for laget i kvalifiseringen, sier Frafjord til NTB.

Frafjord, ble OL-mester i både 2008 og 2012, ga seg i utgangspunktet med håndball i mai 2018. Senere samme år gjorde hun comeback i danske Esbjerg. På landslaget ga 34-åringen seg i 2016.

35 år gamle Grimsbø har slitt med knærne og prioriterte derfor klubblaget Györ i fjor. Til VM i Japan erklærte hun seg uaktuell. Nå er det altså tid for comeback.

OL-kvalifiseringen spilles i slutten av mars. Montenegro, Romania og Thailand er de tre andre lagene i Norges gruppe. De to beste går til sommerens sommerleker i Japan.

– Dette blir utrolig spennende, jeg og laget gleder oss masse. Vi har ikke spilt så viktige kamper på denne tiden av året i hele min trenertid. Og vi har et spennende mannskap som vil slåss for denne OL-plassen, forteller landslagssjefen.

Det er første gang at Norge deltar i en OL-kvalifisering. Tidligere har Norge vært kvalifisert som enten regjerende europa- eller verdensmester.

Norge åpner mot Montenegro 20. mars. 21. mars er Romania notstander, før Norge avslutter kvalifiseringen mot Thailand 22. mars.

Målvakter: Emily Stang Sando (Buducnost), Kari Aalvik Grimsbø, Silje Solberg (Siófok), Andrea A. Pedersen (Vipers Kristiansand).

Kantspillere: Marit Røsberg Jacobsen (Esbjerg), Camilla Herrem (Sola), Sanna Solberg-Isaksen (Esbjerg).

Linjespillere: Heidi Løke (Vipers Kristiansand), Kari Brattset Dale (Györ), Marit Malm Frafjord (Esbjerg).

Bakspillere: Henny Reistad (Vipers Kristiansand), Veronica Kristiansen (Györ), Stine Ruscetta Skogrand (Herning-Ikast), Silje Waade (Vipers Kristiansand), Stine Bredal Oftedal (Györ), Moa Høgdahl (Viborg), Ingvild Bakkerud (Odense), Amanda Kurtovic (Györ), Kristine Breistøl (Esbjerg), Marta Tomac (Vipers Kristiansand).

Hergeirsson får også med seg Veronica Kristiansen, Amanda Kurtovic og Henny Reistad. Ingen av dem var med i VM i Japan i desember på grunn av skade.

Dette er Norges tropp:

(©NTB)

Flere nyheter: