Menu
Antoine Griezmann er klar for Barcelona. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Griezmann klar for Barcelona – Atlético truer med rettssak

Den franske fotballstjernen Antoine Griezmann ble bekreftet som Barcelona-spiller fredag. Hans gamle klubb Atlético Madrid mener de ikke har fått nok betalt.

Av NTB | 12.07.2019 17:04:56

Sport: Barcelona opplyser at de har betalt utkjøpsklausulen til Atlético Madrid på 120 millioner euro (rundt 1,2 milliarder kroner).

28-åringen har signert en femårskontrakt som strekker seg til juni 2024. Dersom andre klubber ønsker å kjøpe den franske spissen må de ut med svimlende 800 millioner euro, skriver Barcelona på sine nettsider.

– Med sin ankomst til FC Barcelona vil franskmannen ta et nytt steg framover i sin karriere med mål om å opprettholde posisjonen som en av de beste spillerne i verden, skriver klubben.

Senere fredag opplyste nemlig Atlético at de 1,2 milliardene de har fått ikke er nok. Klubben mener de har rett på 200 millioner euro, noe som tilsvarer snaue 2 milliarder kroner. Atletico truer videre med å ta saken til retten.

Allerede i midten av mai ble det kjent at Griezmann forlot Atlético Madrid. «Det har vært fem utrolige år, tusen takk for alt. Jeg tar dere med i hjertet mitt», skrev den franske måltyven på det sosiale mediet Twitter den gang.

Og nettopp dette er årsaken til at hovedstadsklubben mener de har rett på mer penger. 1. juli gikk utkjøpsklausulen til Griezmann ned fra 200 millioner euro til 120 millioner euro. Atlético mener det ble enighet om en avtale før 1. juli og at de derfor bør få betalt deretter.

Det gir de klart uttrykk for i en uttalelse.

Griezmann kom til Atlético Madrid fra Real Sociedad i 2014 og forlenget i 2017 kontrakten fram til 2022. Men nå er han klar for spill sammen med Lionel Messi & co.

Men det kan se ut som overgangssagaen likevel ikke er helt over.

(©NTB)

Flere nyheter: