Menu
Gressbrann i Tysvær lørdag kveld. Det er svært tørt på Sørvestlandet og noen steder er det innført forbud mot flatebrenning og bråtebrenning. Her lager brannvesenet motbrann for å hindre flammene i å spre seg. Foto: Tor André Johannessen / NTB scanpix

Gressbrannen i Tysvær i Rogaland er slukket

Gressbrannen som har herjet i Tysvær i Rogaland siden lørdag, er nå slukket. Brannmannskaper i fylket driver fortsatt slokking av en gressbrann i Sandnes.

Av NTB | 14.04.2019 11:55:15

Ulykker og naturkatastrofer: Gress- og lyngbrannen i Tysvær startet lørdag.

Det ryker fortsatt fra en del tuer i område og brannvesenet opprettholder vakthold i brannområde utover dagen, opplyser innsatsleder Audun Matre i Haugaland brann og redning søndag formiddag.

Det er et området på om lag 1.000 mål som har brent.

Ulendt terreng har gjort slokkingen vanskelig.

Lørdag brøt det også ut brann i Noredalen i Sandnes kommune. Denne er ennå ikke slokket og et brannhelikopter bistår søndag i slokkingen.

– Det er mye røyk fortsatt, og det brenner, opplyser vaktleder Ruben Bøe Thomsen ved Rogaland brann og redning til Stavanger Aftenblad søndag morgen.

Gressbrannen startet lørdag kveld i området rundt Øykjafjellet i Noredalen.

29 mannskaper fra Rogaland brann og redning kjempet lørdag sammen med 14 frivillige med å få kontroll på brannen. Også et brannhelikopter kom fra Sauda i løpet av kvelden.

– Nå som det er påske, er det sikkert mange som vil grille, men vi oppfordrer heller til å ha pølsa på termos, sier han til NTB.

15. april starter det generelle bålforbudet, det varer til 15. september. 14 kommuner i Rogaland innførte lørdag totalt bålforbud med umiddelbar virkning.

En planlagt brann i et beiteområde kom ut av kontroll ved 17-tiden lørdag. Brannmannskaper overvåket brannen under natten og startet søndag morgen slokkearbeidet igjen.

Brannen er kraftig dempet i løpet av natten, og brannmannskapene mener at de snart har kontroll over brannen.

Innsatsleder Audun Matre advarer om svært tørt terreng på hele sørvestlandet, og ber folk unngå å tenne ild i nærheten av skogområder.

(©NTB)

Flere nyheter: