Menu
Gresk økonomi vokste i første kvartal etter en nedtur i fjor, der blant annet reiselivet – en svært viktig næring i landet – ble rammet av strenge restriksjoner. Foto: Thanassis Stavrakis / AP / NTB

Gresk vekst i første kvartal tross nedstenging

Den greske økonomien vokste med 4,4 prosent i årets tre første måneder, til tross for seks måneder med koronanedstenging, viser foreløpige tall.

Av NTB | 04.06.2021 15:52:50

Økonomi og næringsliv: Eksport av tjenester bidro til veksten, mens en svak nedgang i etterspørselen blant greske forbrukere trakk noe ned, viser et overslag fra det greske statistikkbyrået Elstat.

Til tross for veksten lå landets bruttonasjonalprodukt 2,3 prosent lavere enn i samme periode i fjor, før pandemien for alvor gjorde seg gjeldende.

I 2020 krympet økonomien med 8,2 prosent. Landet er svært avhengig av turistnæringen og ble dermed hardt rammet av strenge reiserestriksjoner.

Det internasjonale pengefondet anslår at økonomien vil vokse med 3,3 prosent i år og med 5,4 prosent neste år. EUs anslag er på 4,1 prosent vekst i år fulgt av 6 prosent i 2022.

(©NTB)

Flere nyheter: