reklame for Sheiken Bowling
Menu
Olympiakos-trener Pedro Martins bruker harde ord om det greske fotballforbundet. Søndagens cupfinale mot AEK ble utsatt etter at tre av klubbens spillere er koronasmittet. Foto: Rui Vieira, AP / NTB scanpix

Gresk cupfinale utsatt etter koronasmitte

Den greske cupfinalen i fotball mellom Olympiakos og AEK ble søndag utsatt fordi tre Olympiakos-spillere har testet positivt på koronaviruset.

Av NTB | 30.08.2020 23:37:59

Sport: De tre smittetilfellene betyr at resten av troppen må i karantene, i tråd med greske smittevernregler.

Den argentinske midtbanespilleren Maximiliano Lovera ble lørdag den tredje i stallen som har testet positivt. Han må derfor isoleres i 15 dager.

Den portugisiske forsvarsspilleren Ruben Semedo og den greske målvakten Konstantinos Tzolakis var allerede isolert etter positive prøver.

Resten av troppen må levere to negative prøver før de kan slippe ut av karantene og gjenoppta trening.

Det greske fotballforbundet må nå omberamme en cupfinale som allerede har skapt mye splid. Olympiakos-trener Pedro Martins kalte forbundsledelsen «inkompetent» for å legge kampen til Olympiastadion i Aten, der gressteppet etter hans mening er «skammelig dårlig», og midt i sesongoppkjøringen.

– Denne kampen skal være et symbol på gresk fotball. At de legger den til denne datoen og denne banen viser hvor inkompetente de er. Beklager, men jeg finner ikke annet ord, sa han etter en trening på stadion før helgen.

Det er ikke bestemt når finalen skal spilles, men det blir etter landslagspausen. Den nye seriesesongen starter om to uker.

(©NTB)

Flere nyheter: