Menu
En tyrkisk tjenestemann opplyste torsdag at Tyrkia ikke lenger vil hindre flyktninger og migranter som ønsker å reise videre til Europa, kort etter at situasjonen i Syria eskalerte med et angrep som kostet 33 tyrkiske soldater livet. Foto: Giannis Papanikos/AP/NTB scanpix

Gresk avis: Tåregass mot flyktninger og migranter ved Hellas’ grense til Tyrkia

Greske grensevakter har brukt tåregass for å stoppe flyktninger og migranter som prøver å ta seg fra Tyrkia til Hellas, ifølge en gresk avis.

Av NTB | 28.02.2020 15:46:47

Krig og konflikter: Kathimerini skriver at tåregass ble brukt mot rundt 500 personer med mål om å «avskrekke». Hendelsen skjedde på grenseovergangen ved byen Kastanies, en overgang greske myndigheter fredag stengte.

Ifølge journalister på stedet er det et stort antall politi og militære på gresk side av grensen.

Den greske kringkasteren ERT melder at mange hundre flyktninger og migranter har samlet seg i grenseområdet. Beskjeden om at Hellas stenger Kastanies-overgangen, kom etter meldinger om Tyrkia ikke lenger vil stanse flyktninger og migranter som vil til Europa.

Ifølge ordføreren i byen Orestiada, som ligger i nærheten av Kastanies, «forsvant» tyrkiske grensevakter fredag morgen, skriver Kathimerini.

(©NTB)

Flere nyheter: