Menu
Skjærhalden på Hvaler er blant stedene hvor Tolletaten setter inn ekstra kontroller i forbindelse med koronaepidemien. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Grensekontrollen til sjøs skjerpes kraftig

Som et ledd i de utstrakte grensekontrollene som skal hindre koronaspredning, har Tolletaten satt flere tollkryssere på sjøen tidligere enn planlagt.

Av NTB | 30.03.2020 11:48:08

Kriminalitet og rettsvesen: – Det er utstrakt kontroll langs grenser ved veien, flyplasser og havner. Det er viktig at vi også har en synlig tilstedeværelse på sjøen, sier divisjonsdirektør Heidi Vildskog i Tolletaten.

Tollerne kan også bistå politiet med personkontroll hvis de ber om dette, og hvis Tolletaten har kapasitet.

Blant stedene som kontrolleres, er farvannet ved Hvaler utenfor Fredrikstad nær svenskegrensen. Tollkrysserne Havørn fra Fredrikstad og Snøgg, med havn i Oslo, ble satt på sjøen i forrige uke og gikk rett i tjeneste der. På Vestlandet patruljerer tollkrysseren Falken.

Også politiet har satt inn ekstra ressurser og benytter sin nyeste politibåt, som ble satt i drift for bare noen få måneder siden, til å overvåke farvannet rundt svenskegrensen.

– Vi har registrert at det er satt ut flere båter enn normalt på denne tiden av året, spesielt ute ved Hvaler, sier ordenssjef Inge Jensen i Øst politidistrikt til Fredriksstad Blad.

Alle som reiser på tur til Sverige, må i karantene i 14 dager etter hjemkomst. Dette gjelder også for båtfolket, understreker Tolletaten.

(©NTB)

Flere nyheter: