Menu
Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB

Grenseinnstramminger førte til 330 udekte vakter på OUS forrige uke

Grenseinnstrammingene forrige uke førte til at sykepleiere måtte gå i karantene før de kunne gå på jobb. Dermed endte mange vakter på flere sykehus udekte.

Av NTB | 03.02.2021 22:08:48

Medisin og helse: På Oslo universitetssykehus (OUS) endte 330 vakter, fordelt på 70-80 operasjons-, anestesi- og intensivsykepleiere, udekte, skriver TV 2.

– De har en kompetanse vi har for lite av i Norge, så vi dekker opp grunnturnusene våre med svenske og danske spesialsykepleiere, sier medisinsk fagdirektør Hilde Myhren til TV 2.

Fra mandag 25. januar må sykepleiere sitte tre dager i karantene før de kan ta en koronatest. De kan dermed ikke gå rett i arbeid etter at de har kommet til landet. Særlig er Akuttklinikken ved OUS, der 203 vakter sto udekte forrige uke, rammet. Flere operasjoner på barneintensiven er utsatt.

Også Sykehuset i Østfold og Sykehuset Innlandet opplyser at de nye innreisereglene fører til utfordringer.

Statssekretær Anne Grethe Erlandsen (H) skriver i en epost til TV 2 at innstrammingene bare er én av flere regjeringen har gjennomført i karantenereglene, og at de har kommet etter råd fra Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet.

Hun understreker at på gitte vilkår i akutte situasjoner kan personell i samfunnskritiske funksjoner gå direkte i arbeid med en negativ hurtigtest samme dag.

(©NTB)

Flere nyheter: