Menu
Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) på mandagens pressekonferanse. Foto: Berit Roald / NTB

Grenland-kommuner kan få enda strengere koronatiltak

Skien, Porsgrunn og Bamble har fått innført tiltaksnivå B. Helseminister Bent Høie sier at de risikerer tiltaksnivå A, som innebærer de strengeste tiltakene.

Av NTB | 10.05.2021 11:10:11

Medisin og helse: – De (Grenland) har fått mandag på seg til å komme med ytterligere forsterkede lokale tiltak. Det kan hende det blir tiltaksnivå A i løpet av morgendagen, sa Høie (H) på mandagens pressekonferanse.

Lørdag ble det registrert 30 nye smittede i Porsgrunn, mens det siste uke jevnt over lå på 40 daglige smittetilfeller i Skien. Også i Bamble har det vært mye smitte.

– Lokale utbrudd må slås hardt ned på, og det har det blitt gjort også. Det er bra, sa Høie videre.

Uttalelsene får Skien-ordfører Hedda Foss Five (Ap) til å reagere. Hun sier at Høie enten må roe seg litt eller at han ikke henger med.

– Vi fikk frist til tirsdag om å innføre ekstra lokale tillegg. Vi brukte hele helga til møter og alle kommunene har vedtatt lokale tillegg. Vi har fulgt opp de signalene vi har fått. Da må regjeringen slutte å hausse opp situasjonen ytterligere, sier Five til Telemarksavisa.

Porsgrunn-ordfører Robin Kåss reagerer derimot ikke på Høies uttalelser. Han ønsker tiltakene velkommen.

– Vi må gjøre alt som er nødvendig for å slå dette utbruddet tilbake. Etter mitt syn er nåværende utbrudd en mye større belastning på samfunnet enn det 5A eventuelt vil være, sier Kåss.

5A sikter til kapitlet i koronaforskriften som hjemler tiltaksnivå A.

(©NTB)

Flere nyheter: