Menu
Grêmio-spillerne, her ved Matheus Henrique, gikk på banen med ansiktsmasker søndag i protest mot at de tvinges til å spille seriekamp tross viruspandemien. Foto: Liamara Polli, AP / NTB scanpix

Grêmio gikk på banen med ansiktsmasker i protest

Den brasilianske fotballklubben Grêmios spillere gikk søndag på banen med ansiktsmasker i protest mot at de ble pålagt å spille seriekamp tross viruspandemien.

Av NTB | 15.03.2020 21:31:50

Sport: Ledet av trener Renato Portaluppi kom spillerne ut av tunnelen og stilte opp til kampen mot São Luiz i det regionale seriespillet med masker.

– Denne spillerprotesten markerer vårt ønske om at seriespillet skal stoppes. Liv og helse må settes først, sa klubbens sportsdirektør Paulo Luz.

Grêmio vant kampen i det såkalte Gaúcho-mesterskapet (for Rio Grande do Sul) 3-2. Lagene er pålagt å spille, men det gjøres uten publikum.

Myndighetene i Brasil har ikke beordret avlysning av idrett på grunn av virusspredningen, og for bare noen dager siden spilte Grêmio en gruppekamp i Copa Libertadores foran 50.000 tilskuere hjemme i Porto Alegre.

Brasils fotballforbund besluttet søndag å stoppe alle sine turneringer inntil videre, men det omfatter foreløpig bare cupen, de øverste seriene for kvinner og juniorturneringer. Det regionale seriespillet styres av delstatenes fotballforbund. Det nasjonale seriespillet for menn skal innledes først i april.

(©NTB)

Flere nyheter: