reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Magnus Carlsen er i tetsjiktet i sin gruppe etter tre av fem partier første dag av Chess Masters-turneringen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Grei start for Magnus Carlsen i Chess Masters

Magnus Carlsen noterte en seier og to remis i de tre første gruppekampene i Chess Masters, som inngår i hans Magnus Carlsen Chess Tour.

Av NTB | 20.06.2020 19:19:11

Sport: Etter tre av fem spilte partier første dag er Carlsen på 2.-plass i sin gruppe med 2 poeng. Vladislav Artemjev, som han møter i lørdagens siste runde, leder med 2,5 poeng.

Carlsen innledet turneringen med remis mot Hikaru Nakamura. Med svarte brikker hadde verdensmesteren et ganske klart overtak underveis, men han greide ikke å omsette det i seier, og etter 73 trekk endte det med remis.

I neste parti hadde Carlsen fortsatt svarte brikker mot indiske Pentala Harikrishna. Det var lenge jevnt, men etter hvert spilte nordmannen seg til et overtak som han omsatte i seier etter 85 trekk.

Det var i sitt første parti med hvite brikker at Carlsen fikk trøbbel. Alexander Gristsjuk spilte seg til et klart overtak og så ut til å være på vei mot seier, men Carlsen mistet ikke hodet og utjevnet overtaket da russeren fikk tidstrøbbel. Etter 54 trekk endte det med remis.

Carlsen skal møte Daniil Dubov og Artemjev i de to siste partiene for dagen.

Turneringen er den tredje i Magnus Carlsen Chess Tour. Det er innledende gruppespill i to grupper à seks spillere, der alle møtes innbyrdes to ganger. De fem siste rundene i Carlsens gruppe spilles mandag.

Søndag skal de seks spillerne i gruppe B i aksjon for første gang. Etter gruppespillet går de fire beste i hver gruppe videre til kvartfinaler.

(©NTB)

Flere nyheter: