Menu
Stian Gregersens Bordeaux får bli værende på nivå to i fransk fotball. Foto: Lise Åserud / NTB

Gregersens lag reddet fra nytt nedrykk – klubbpresidenten takker supporterne

Det franske fotballforbundet har omgjort avgjørelsen etter at Ligue 2-klubben Bordeaux ble flyttet ned til nivå tre av økonomiske årsaker.

Av NTB | 27.07.2022 15:30:44

Sport: Kort tid etter nedrykket fra Ligue 1 forrige sesong, konkluderte lisensorganet DNCG med at klubben ikke oppfylte kravene for spill på nivå to. Klubben ble dermed flyttet ned til National 1, som er nivå tre i fransk fotball.

Den avgjørelsen anket Bordeaux, og etter at de først fikk anket avvist tidligere i juli, har Det franske fotballforbundet (FFF) nå konkludert med at klubben likevel får bli værende på nivå to. De krever likevel at DNCG foretar en økonomisk gransking av klubben i løpet av sesongen.

– Fantastiske nyheter for Bordeaux og fransk fotball. Støtten fra supporterne har vært uvurderlig, skriver klubbpresident Gérard Lopez på Twitter.

Også i 1991 rykket klubben ned fra øverste nivå på grunn av økonomiske uregelmessigheter. De rykket imidlertid opp igjen i 1992, og har blitt værende der siden.

Bordeaux, som har norske Stian Gregersen i stallen, har vunnet Ligue 1 seks ganger. Forrige seriemesterskap kom i 2008/2009-sesongen.

(©NTB)