Menu
*politi
Illustrasjonsfoto: Privat

Gravskjending: Ikke strafferettslig tilregnelig

Det blir i dag gjort en vurdering i forhold til om mannen som fremsatte hatefulle ytringer på Udland gravlund er strafferettslig tilregnelig.

Av Egil M Solberg | 02.07.2020 10:38:06

Gravskjending: Det er en mann i slutten av 30-årene som i går ble siktet for skadeverk på en barnegrav ved Udland gravlund.

Han er også siktet for tre tilfeller av trusler.

I forrige uke ble det kjent at en av gravstøttene på Udland gravlund i Haugesund var blitt utsatt for hærverk ved at noen hadde skrevet hatefulle ytringer på den.

Mot slutten av forrige uke fant en utenlandsk familie i nærheten av Haugesund sentrum et brev som inneholdt et lignende, rasistisk budskap i postkassen sin.

Vitneforklaringer og skriften som er brukt på gravstøtten og i brevet, gir politiet grunn til å tro at det er samme person som står bak de to hendelsene.

Ikke strafferettslig tilregnelig

Etter avhørene i går og beslag gjort hjemme hos mannen, er det tvil om mannen kan være strafferettslig tilregnelig.

– Det blir gjort en vurdering om hans psykiske helse før han fremstilles for varetekt, opplyser påtaleansvarlig Kristina Munkejord til Radio Haugaland.

Fortsatt noe etterforskning

Politiet har de siste dagene etterforsket både disse sakene, og to andre saker de mistenker at én og samme gjerningsperson står bak.

De to andre sakene gjelder trusler mot et apotek i Haugesund, samt mot en privatperson.

Mannen i slutten av 30-årene var allerede siktet for disse to forholdene.

Nå har politiet tatt ut ytterligere siktelse mot mannen, som har bostedsadresse i Haugesund.

– Politiet har ransaket hjemme hos siktede, og har gjort beslag som styrker mistanken mot ham. Han er pågrepet og siktet for skadeverk og tre tilfeller av trusler, sier Munkejord.

Hør innslaget på vår podcast

Flere nyheter: