reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Norges Cykleforbund har satt ned et arbeidsutvalg for å granske om det er grunnlag for å anmelde tidligere sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen for brudd på idrettens regelverk. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Granskingsutvalg skal vurdere anmeldelse mot tidligere president

Et utvalg nedsatt av styret i Norges Cykleforbund skal vurdere om det er grunnlag for å anmelde tidligere sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen.

Av NTB | 27.05.2020 12:18:12

Sport: Det er VG som skriver om avgjørelsen som ble tatt tirsdag. Tiedemann Hansen var ved siden av å være sykkelpresident også leder for sykkel-VM i Bergen i 2017. Nå skal det vurderes nærmere om han har brutt idrettens regelverk.

Styremedlem i NCF Knut Glad bekrefter dette overfor avisen.

Sykkel-VM i Bergen gikk dundrende underskudd og ble senere begjært konkurs. Konkursboet er ennå ikke gjort opp, men selskapet Bergen 2017 skyldte 107 ulike kreditorer 108 millioner kroner.

Styret i NCF har vedtatt å avvente bostyrets endelige rapport før man vurderer å påtale noen eller kreve erstatning fra noen i forbindelse med konkursen.

Sykkel-VM i Bergen for snart tre år siden ble en folkefest med stor suksess både sportslig og publikumsmessig, men ettermælet til arrangementet har måttet lide av det økonomiske uføret.

(©NTB)

Flere nyheter: