Menu
Det oppsto kaos på Stade de France i forkant av mesterligafinalen mellom Liverpool og Real Madrid. Foto: Christophe Ena / AP / NTB

Gransking frikjenner fansen for finalekaoset i Champions League

Mangler på alle nivå i organiseringen var årsaken til skandalescenene før og under mesterligafinalen i fotball på Stade de France 28. mai, slår en rapport fast.

Av NTB | 13.07.2022 13:20:49

Sport: Det kom fram da den franske senatoren Laurent Lafon onsdag presenterte funnene til en granskingskommisjon han har ledet. Han pekte på at det var «en rekke mangler» i planleggingen og avviklingen av Champions League-finalen mellom Liverpool og Real Madrid.

Tusenvis av Liverpool-tilhengere slapp ikke inn på stadion for å se gigantkampen. Kaoset førte til farlige situasjoner, og fransk politi fikk siden mye kritikk for bruk av tåregass utenfor arenaen.

Franske myndigheter – med innenriksminister Gérald Darmanin i spissen – la tidlig skylden på de britiske supporterne og et stort omløp av falske billetter. Senere gikk man tilbake på disse uttalelsene, og Lafon understreket onsdag at fansen ikke kunne bebreides.

– Det var ikke antall personer på stadionområdet som førte til problemene, sa han på en pressekonferanse.

Forrige måned la polititoppen Didier Lallement seg flat og erkjente at Paris-politiet hadde gjort feil. Det gjorde han i en høring i det franske senatet.

– Det er åpenbart en fiasko. Jeg er den eneste operative lederen for offentlig orden i Paris, og jeg påtar meg derfor det fulle ansvaret, sa han.

Real Madrid vant finalekampen 1-0.

(©NTB)