reklame for Sheiken Bowling
Menu
Halvor Egner Granerud ble som første nordmann vinner av Sommer Grand Prix. Foto: Geir Olsen / NTB

Granerud vant Sommer Grand Prix før siste renn

Halvor Egner Granerud ble som første nordmann vinner av Sommer Grand Prix sammenlagt. Han tok tittelen da østerrikeren Jan Hörl ikke stilte i Klingenthal.

Av NTB | 01.10.2021 14:52:46

Sport: Hörl var den enste som kunne tatt igjen Granerud, men stilte av personlige årsaker ikke opp i finalerennene i tyske Klingenthal, skriver hopplandslaget på sin Facebook-side.

Senere fredag er det kvalifisering til lørdagens renn.

Granerud vant to av rennene i Sjutsjinsk i Kasakhstan og ett renn i russiske Tsjajkovskij i september. Det holdt å ta hjem sammenlagtseieren.

– Det er jo på en måte derfor jeg har kommet hit, men jeg hadde jo håpet å få hoppe først. Litt rart, men digg å vinne, sa Granerud i et intervju med landslagstrener Alexander Stöckl.

– Jeg er nok litt skuffet, for jeg hadde sett fram til å kjenne på konkurransepresset. Litt kjipt at det blir walkover, la Asker-hopperen til.

Marius Lindvik holder fjerdeplassen og kan ta seg forbi Hörl. Det skiller bare seks poeng mellom de to med 196 og 190 poeng. På tredjeplassen ligger polske Dawid Kubacki med 192 poeng.

Forrige sesong vant Granerud elleve verdenscuprenn og verdenscupen totalt, men fikk sesongavslutningen ødelagt etter å ha pådratt seg koronaviruset under VM i Oberstdorf.

Daniel-André Tande konkurrere på øverste nivå etter at han falt og skadet seg stygt i verdenscupfinalen i Planica i mars. Ellers er Robin Pedersen, Johann André Forfang, Robert Johansson og Lindvik med i Klingenthal.

(©NTB)

Flere nyheter: