Menu
Robert Johansson leder etter første omgang i Russland. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Granerud vant for tredje gang på rad – Johansson og Lindvik fulgte tideler bak

I gult startnummer fortsatte Halvor Egner Granerud den sterke hoppingen og vant sin tredje strake seier. Robert Johansson og Marius Lindvik fulgte rett bak.

Av NTB | 06.12.2020 17:53:12

Sport: Granerud vant med 0,8 poeng til Johansson og 0,9 til Lindvik på en ny stor norsk hoppdag i Nizjnij Tagil.

– Det er fantastisk å vinne nok en gang. Jeg er veldig fornøyd med at formen er så stabil og god. Jeg trodde den gule trøya ville gi mer press, men den føltes ikke annerledes. Jeg er i mitt livs form og er stolt over å kunne vinne tre på rad, sa Granerud til FIS etter rennet.

Det er tredje gang Norge tapetserer pallen i et verdenscuprenn i hopp. I 1982 vant Ole Bremseth foran Olav Hansson og Johan Sætre, mens Johansson også var med sist Norge klarte bragden. I 2018 vant han foran Andreas Stjernen og Daniel-André Tande under skiflygingen i Vikersund.

– Det var helt fantastisk. Gutta er ekstremt sterke i veldig krevende forhold. Vindkompensasjonen funker, og den gir oss noe. Gutta klarer å være stabile under ekstreme forhold, sa landslagstrener Alexander Stöckl til NRK etter hopprennet.

Lørdag vant Granerud i Russland, mens Johansson, som hoppet ned til bakkerekord på 142,5 meter i finaleomgangen, ble nummer tre.

Søndag var den norske trioen suveren. Nærmeste utfordrer, tyske Markus Eisenbichler, endte 9,9 poeng bak Granerud, mens det var ytterligere 11,8 poeng ned til Keiichi Sato på 5.-plass.

Johann André Forfang fikk en opptur etter 20.-plassen lørdag. Etter hopp på 126 og 121,5 meter endte han på 7.-plass. Han var til slutt 23,6 poeng bak Granerud.

Daniel-André Tande skuffet nok en gang i Russland. Etter 120 meter lå han på 21.-plass etter første omgang, men mislyktes totalt og endte som nummer 27. Nå går turen til Planica for VM i skiflyging der Tande stiller som regjerende mester.

Anders Håre var siste nordmann som tok seg til finaleomgangen etter et hopp på 117,5 meter. I sistehoppet slo han av to meter til 115,5 og endte på 22.-plass.

Etter første omgang ledet Johansson (139 meter) med 4,5 poeng på Granerud (135,5) og 8,6 til Lindvik (131,5).

Sander Vossan Eriksen, som hopper på kvoteplass fra kontinentalcupen, fikk en ny opptur søndag. Etter 19.-plassen lørdag hoppet han seg til 12.-plass etter svev på 122 og 124 meter søndag.

(©NTB)

Flere nyheter: