Menu
Halvor Egner Granerud satte konkurrentene til veggs igjen i Klingenthal lørdag. Foto: Hendrik Schmidt, DPA via AP / NTB

Granerud tok sin niende verdenscupseier i Klingenthal

Halvor Egner Granerud virker uovervinnelig i Klingenthal og vant lørdagens verdenscuprenn. Det var hans niende seier denne sesongen.

Av NTB | 06.02.2021 19:52:59

Sport: Granerud landet på 140,5 og 141,5 meter i sine to hopp. Han endte 12,6 poeng foran polske Kamil Stoch og 13,4 foran Bor Pavlovcic på tredjeplassen. For sloveneren var det karrierens første pallplassering.

Granerud hoppet med en avsats lavere enn de andre i 1. omgang, men hoppet lengst av alle. Han ble kalt inn fra bommen og fikk beskjed om at en prøvehopper skulle sendes utfor, men slik ble det ikke.

– Det var en stressende situasjon, og jeg er fornøyd med at jeg greide å håndtere den. Jeg klarte å roe meg ned og prestere, sa Granerud til FIS.

Han fikk 3,5 poeng i kompensasjon for fart. Stoch, som hoppet 138,5 meter, hadde dårligere forhold enn nordmannen, og det skilte bare 2,1 poeng i norsk favør etter første omgang.

– Jeg hadde høye forventninger til meg selv etter å ha vært best i alle hoppene fredag. Det ble en nervøs konkurranse, men det siste hoppet var virkelig bra. Jeg skjønte det ville gå langt allerede i tilløpet. Det ble en morsom dag, sa Granerud i seiersintervjuet med FIS.

Fredag var han klart best i begge treningsomganger og kvalifiseringen.

– Det er gøy å få til slike hopp som jeg greide i finalen, sa Granerud.

– Han virker rolig og bestemt i alt han gjør. Han var ikke helt fornøyd i 1. omgang. Har var litt for eksplosiv i hoppet sitt, men det er veldig gledelig å se hvordan han hopper om dagen, sa landslagstrener Alexander Stöckl.

Med lørdagens seier har norske hoppere vunnet elleve verdenscuprenn denne sesongen. Likevel var ikke den norske laginnsatsen helt på topp med fire av seks i finalen og to mann blant de åtte beste.

Johann André Forfang endte på 12.-plass, mens Daniel-André Tande falt fem plasser i finaleomgangen og endte som nummer 13 etter å ha vært nest beste nordmann i første omgang.

De to siste nordmennene kvalifiserte seg ikke til finaleomgangen. Thomas Aasen Markeng endte på 37.-plass, mens Marius Lindvik ble nummer 41.

Søndag er det nytt renn i Klingenthal.

– Jeg skal prøve å gjøre det like bra da, sa Granerud.

Pavlovcic, som var nummer seks etter 1. omgang, fikk opp 142,5 meter i finalen og satte et visst press på de andre hopperne. Granerud klarte å holde nervene under kontroll.

Robert Johansson endte på 8.-plass etter å ha lagt på tre meter til 135 meter i finalen og klatret to plasser.

(©NTB)

Flere nyheter: