Menu
Halvor Egner Granerud vant verdenscuprennet i Titisee-Neustadt. Foto: Geir Olsen / NTB

Tok sesongens sjette verdenscupseier

Halvor Egner Granerud har funnet tilbake til seierssporet og vant verdenscuprennet i tyske Titisee-Neustadt. Det var hans sjette seier for sesongen.

Av NTB | 10.01.2021 18:38:16

Sport: Granerud ledet 4,9 poeng foran Daniel-André Tande etter 140 meter i 1. omgang. I finalen fikk Asker-hopperen 138 meter. Tande sikret norsk dobbeltseier. Det skilte 2,4 poeng mellom de to til slutt.

Granerud ble toer bak Kamil Stoch lørdag. Den polske hopperen fikk det derimot ikke til å stemme søndag, og den ferske hoppukevinneren endte på 17.-plass.

– Nå har det har vært fem konkurranser uten seier til meg etter fem strake seirer. Det føltes godt å vinne igjen. Det var tøffe forhold og litt uvanlig å hoppe i medvind. Man må være veldig tålmodig. Vente, vente og vente før man setter telemark, sa Granerud under FIS’ seiersintervju.

Med seiren tangerte Granerud Ole Bremseth og Sigurd Pettersen som også har seks verdenscupseirer i en sesong. Roar Ljøkelsøy klarte sju stykker i sesongen 2003/04.

– Han løste det bedre på kanten. I går slo han skiene i hverandre, og det ødela utover i svevet, forklarte landslagssjef Alexander Stöckl Tandes forvandling overfor NRK.

Tredjeplassen gikk til østerrikeren Stefan Kraft, som med 138 og 136 meter var 8,1 poeng bak Granerud.

Marius Lindvik ble nummer fem. Han fikk opp 133,5 meter under tøffe forhold i 1. omgang. I finalen forsvarte han plasseringen med 137 meter.

Robert Johansson hoppet 129 meter i 1. omgang og la på en halvmeter i finalen. Det ga ham 20.-plass.

Johann André Forfang fikk en oppløftende 13.-plass lørdag, men greide bare 124,5 meter i søndagens ene svev. Det holdt ikke til å få hoppe i finalen i yndlingsbakken. Han endte på 34.-plass.

Nå skal hopperne ha tre dager hjemme før turen går til Zakopane og neste verdenscuprenn lørdag og søndag.

Tande revansjerte seg kraftig fra lørdagens helbom. Han fikk opp 138,5 meter under ikke helt ideelle vindforhold i første omgang. Han fikk gode stilkarakterer, og plusspoeng i vindkompensasjon ga 2.-plass. Han leverte også et godt finalehopp på 138 meter og tok innpå Granerud, men greide ikke å tukte ham.

– En fantatisk dag. Vi klarte å levere på høyeste nivå under tunge forhold. Jeg er egentlig mest fornøyd med at Daniel (Tande) har klart å snu det etter en vanskelig periode, sa Stöckl.

(©NTB)

Flere nyheter: