Menu
Halvor Egner Granerud vant hopprennet i Ruka søndag. Foto: Terje Pedersen / NTB

Granerud takket samboeren for snuoperasjonen: – Det er bein i nesen på den dama

Etter at han hadde sikret seg sesongens første verdenscupseier, takket Halvor Egner Granerud samboeren sin for en tøff beskjed som en av grunnene.

Av NTB | 27.11.2022 11:47:07

Sport: Etter 150,5 meter og bakkerekord i kvalifiseringen, landet Granerud på 139 og 145 meter i hopprennet. Det holdt til delt 1.-plass sammen med Stefan Kraft på 304,5 poeng. Østerrikeren leverte svev på 140 og 147 meter. Nordmannen fikk svært gode stilpoeng for sitt siste hopp.

Han lå som nummer fem etter 1. omgang, men det skilte bare 5,9 poeng opp til lederen, polske Dawid Kubacki. I finaleomgangen leverte nordmannen et kjempehopp og delte seieren med Kraft.

– Det var veldig, veldig godt. I dag synes jeg at jeg er flink, spesielt i kvalifiseringen og i annen omgang. En av de bedre tekniske dagene i bakken de siste årene, sa Granerud.

Lørdag ble han diskvalifisert grunnet for mye luftgjennomstrømming bak på dressen. Han var sint etterpå, men en prat med samboeren gjorde susen.

– Jeg trengte bare å prøve å gjøre det jeg teknisk skal, og det fikk jeg til. Jeg må legge mye av æren for snuoperasjonen mentalt til samboeren min, som ga meg klar beskjed om at det var på tide å ta seg sammen da jeg fortsatt var i sutrehumør klokka 22 i går kveld, sa Granerud til NTB.

– Det er bein i nesa på den dama der, fortsatte han.

– Det var kjempebra og få den i dag etter det som skjedde i går. Det viser at Halvor er veldig flink til å legge ting bak seg. Det er ganske morsomt at han står der oppe sammen med Stefan Kraft, sa Stöckl til pressen.

– Han tok seg en løpetur, og da han kom tilbake var det bare teknisk prat. Så måtte vi lage to nye hoppdresser og i dag var han klar på det han skulle gjøre i bakken, fortsatte Stöckl overfor NTB.

Japanske Naoki Nakamura ble nummer tre med hopp på 144 og 139,5 meter.

Kristoffer Eriksen Sundal feilet i sitt hopp og landet på bare 88 meter. Det holdt ikke til et nytt hopp i finaleomgangen. Johann André Forfang og Bendik Jakobsen Heggli greide ikke å kvalifisere seg til konkurransen.

Trener Alexander Stöckl var naturligvis veldig fornøyd.

Robert Johansson hoppet 137 og 133,5 meter og endte på 16.-plass. Daniel-André Tande landet på 136,5 og 133 meter og ble nummer 17. Marius Lindvik ikke fikk det helt til og endte på 20.-plass med hopp på 132,5 og 132 meter.

(©NTB)

Flere nyheter: