reklame for Sheiken Bowling
Menu
Halvor Egner Granerud var best av de norske i hopprennet i Lillehammer torsdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Granerud skuffet etter fjerdeplass: – Jeg får ikke til å fly

Halvor Egner Granerud kom på 4.-plass i det andre hopprennet i Raw Air i Lillehammer. Østerrikske Stefan Kraft vant rennet der flere norske skuffet.

Av NTB | 03.03.2022 17:57:18

Sport: OL-gullvinner Marius Lindvik endte på 21.-plass etter to hopp på 126 og 132 meter.

Det gikk imidlertid bedre for Granerud som lå på 5.-plass etter 1. omgang. I finaleomgangen hoppet han bedre med 136,5 meter, men det holdt ikke til noen topplassering da han endte rett utenfor pallen på fjerdeplass.

– Jeg er veldig skuffet. Jeg får ikke til å fly. Hoppingen kjennes bra ut, men jeg vet ikke hva som gjør at hele hoppet bare sprekker, sa Granerud til NRK etter konkurransen.

Robert Johansson endte på 12.-plass med 127,5 og 137 meter, mens Daniel-André Tande endte på 16.-plass med hopp på 129,5 og 130 meter.

– Jeg er fornøyd. Halvor avslutter konkurransen på en bra måte. Alt i alt synes jeg det er ganske bra, sa landslagstrener Alexander Stöckl.

Neste Raw Air-renn går i Holmenkollen lørdag.

Vinner Kraft lå som nummer to foran finaleomgangen, men hoppet seg opp og sikret seieren foran Ryoyu Kobayashi og tyske Karl Geiger. Det er også stillingen i sammendraget.

Johann André Forfang, som vant onsdagens kvalifisering, og med det den første konkurransen, røk ut i 1. omgang med et svakt hopp. Det gjorde også Fredrik Willumstad, Robin Pedersen og Anders Håre.

(©NTB)