reklame
Menu
Halvor Egner Granerud skrev norsk hopphistorie med sin femte strake verdenscupseier i Engelberg. Foto: Darko Bandic / AP / NTB

Granerud skrev norsk hopphistorie med sin femte strake verdenscupseier

Halvor Egner Granerud er ustoppelig om dagen, og med seieren i Engelberg tok han sin femte strake seier i verdenscupen.

Av NTB | 20.12.2020 18:08:07

Sport: Granerud tangerte Ole Bremseth (1982) og Espen Bredesen (1993) da han lørdag tok sin fjerde strake seier, men ingen norsk mannlig hopper har tidligere klart å vinne fem på rad.

Granerud slo til med 141,5 meter i 1. omgang, men manglet en solid landing. Det holdt bare til tredjeplass. I finalen landet han på 135,5 meter, men han fikk betydelig bedre stilkarakterer.

Polske Piotr Zyla hadde 132,5 meter i første hopp, og med gode stilkarakterer ledet han 1,5 poeng foran japanske Yukiya Sato, som hoppet 135,5 meter, og 2,9 poeng foran Granerud. I finalen holdt ikke 127,5 meter mot nordmannen. Zyla måtte også se tyske Markus Eisenbichler foran seg.

– Det er bare helt utrolig. Jeg er målløs over stabiliteten og hvor godt hvert eneste av hoppene mine er. Det føles bare helt vidunderlig, sa Granerud i intervjuet med FIS.

– Dette var helt rått. Jeg vet ikke hva jeg skal si. Det er utrolig gøy å være meg. Jeg var litt irritert over den dårlige landingen min i 1. omgang. Med litt bakvind i finalen ble landingen også bedre, sa Asker-hopperen til TV 2.

– Det var en fordel at jeg ikke hoppet helt i dalen i sistehoppet. Da fikk jeg generert litt poeng fra dommertårnet også.

Robert Johansson klarte ikke å ta seg til finalen lørdag etter å ha blitt satt utfor under helt håpløse forhold. Søndag ble han nest beste nordmann med 11.-plass. Han hoppet seg opp en plassering i finalen.

Marius Lindvik var ikke særlig heldig med vinden i 1. omgang. Han lå 15.-plass med 126 meter. I finalen slo han av en halvmeter, men avanserte en plassering og ble nummer 14.

Johann André Forfang virker å skynde seg langsomt framover. Tromsø-hopperen hadde 124 og 130,5 meter i sine to svev og ble nummer 20.

Sander Vossan Eriksen fikk bare opp 111 meter under omtrent samme forhold som Tande i 1. omgang og det ble 47.-plass og langt unna en ny finaleomgang.

– Det blir uansett en hyggelig jul for meg. Jeg begynner nok snart å drømme om hoppuka, sa Granerud, som skal hjem og feire jul sammen med samboeren.

– Fem på rad for en som aldri hadde vunnet et verdenscuprenn før. Dette er så hinsides alt jeg hadde kunnet forestille meg før denne sesongen startet, sa hoppsjef Clas Brede Bråthen.

Daniel-André Tande har ikke vært helt venn med bakken, men leverte 121,5 meter under vanskelige forhold i 1. omgang. Han fikk opp 129,5 meter i finalen og endte på 19.-plass.

(©NTB)

Flere nyheter: