reklame
Menu
Halvor Egner Granerud tok en ny fjerdeplass i hoppbakken. Denne gangen i finske Ruka. Foto: Emmi Korhonen / Lehtikuva / NTB

Granerud på ny 4.-plass i Ruka etter dramatisk hoppdag i Ruka

Halvor Egner Granerud ble beste norske med sin 4.-plass i verdenscuprennet i Ruka. Markus Eisenbichler vant på en ellers dramatisk norsk dag i hoppbakken.

Av NTB | 28.11.2020 18:23:06

Sport: Dermed havnet Halvor Egner Graneruds annen strake 4.-plass litt i skyggen av den norske dramatikken i forkant.

Det hele startet med Daniel-André Tande som satte ut for som nummer to i 1. omgang. Han landet på 106,5 meter, men falt og slo seg kraftig. Han gjennomgikk en legesjekk i ambulansen som var i beredskap i bakken.

– Det var nok bare en ordentlig trøkk i hofte og kne og det som er på høyresiden. Legene tok noen tester inne i ambulansen hvor de slo fast at korsbånd og menisk var bra. Nå er det bare en gul og blå kropp. Jeg fryktet jo at det var nye seks måneder ute igjen, sa Tande til NRK.

Tande hopper trolig søndagens renn.

Usikkerheten rundt Tande satte derimot landslagstrener Alexander Stöckl såpass ut at klarte å sende Johann André Forfang utfor mens lyset fortsatt var gult. Tromsø-hopperen ble derfor diskvalifisert for å ha satt utfor før han fikk det grønne lyset. Han landet på 128 meter i sitt hopp til ingen nytte.

– Det er ganske så utrolig. Det er et lys på tavla, men jeg blir vinket ut av Alex (Stöckl). Utrolig at noe slikt kan skje. Jeg ble stående som er spørsmålstegn da jeg fikk beskjeden om disken. Det er ganske ufattelig og nitrist, sa Forfang til NRK.

– Det var litt mye som skjedde en stund. Jeg hadde tankene mine med Daniel på sykehus og det hele, og hadde derfor ikke helt fokus. Jeg så det telle ned til 15 sekunder og vinket ham utfor. Det er veldig synd at Johann ikke fikk hoppe i annenomgang, sa Stöckl.

Granerud hadde 135 meter i 1. omgang og sjetteplass. Han la på sju meter i finalen, men var ustødig i landingen og endte på 291,2 poeng. Det holdt til fjerdeplass. Den samme plasseringen han hadde i Wisla forrige helg.

Markus Eisenbichler tok sin annen strake seier. Med 146 og 141 meter vant han i suveren stil. Han var 19,3 og 19,5 poeng foran de to polske hopperne Piotr Zyla og Dawid Kubacki. Granerud var 2,7 poeng bak den siste pallplassen.

– Jeg er veldig skuffet. Det vil seg ikke helt. Første hoppet er greit, mens det andre hoppet var bra, men så landet jeg som en sau. Jeg blir litt skjev i siste del av svevet og er derfor litt ubalanse når jeg landet, forklarte Granerud til NRK.

– Det blir en bra strategi å revansjere seg i morgen, sa Asker-hopperen.

– Endelig begynner det å ligne på noe. Jeg fikk med meg fallet, men det preget meg ikke, sa Johansson etter sin hopping.

Anders Håre hoppet seg opp til 18.-plass fra sin 26.-plass i første omgang med 129,5 meter. Han hadde 123,5 i sitt første svev.

Marius Lindvik var nummer 23 etter 1. omgang og fikk totalt 227,7 poeng etter 125,5 og 121,5 meter og ble nummer 27.

Sander Vossan Eriksen med 118 meter og 103,7 poeng fikk bare hoppe en omgang og endte på 31.-plass.

Han kunne derimot glede seg over god hopping fra Halvor Egner Granerud og Robert Johansson.

Robert Johansson hoppet 134 og 136 meter i sine to svev. Med 275,7 poeng avanserte han et par plasseringer fra sin åttendeplass i 1. omgang til sjetteplass.

(©NTB)

Flere nyheter: