Menu
Halvor Egner Granerud er best av de norske etter 1. omgang i Planica. Foto: Darko Bandic / AP / NTB

Granerud på niendeplass i slovensk maktdemonstrasjon

Halvor Egner Granerud ble nummer ni, men var langt bak den slovenske vinneren Ziga Jeglar i skiflygingen i Planica fredag.

Av NTB | 25.03.2022 16:04:41

Sport: Jelar tok sin første verdenscupseier etter svev på 232 og 239 meter (468,2 poeng). Slovenerne dominerte på hjemmebane med fire hoppere på de første plassene. Timi Zajc ledet etter første omgang, men falt ned til fjerdeplassen.

– Dette er helt utrolig. Dette har jeg drømt om siden jeg var liten gutt, sa Jelar til Viaplay.

Peter Prevc ble toer etter 226 og 237 meter i mammutbakken i Planica. Det skilte 3,4 poeng opp til Jelar. Anze Lanisek med 230 og 230,5 meter ble nummer tre. Kun én gang tidligere har en og samme nasjon lagt beslag på de fire øverste plassene i et verdenscuprenn i hopp. Det skjedde så langt tilbake som i Thunder Bay i 1980.

– Det var gøy å få til et godt hopp. Greit med å klare finaleomgangen, men fikk ikke helt til armbruken som jeg ville ut fra hoppet. Da ble det litt skjevt, sa Granerud til Viaplay.

I finalen fikk han opp 234,5 meter, og med bedre stil ble det totalt 442,2 poeng og et byks opp i topp ti.

– Han lå jo jevnt på sykehus med covid-19 når sesongen startet. Man blir litt rørt på hans vegne når det går fra å være så langt nede og til å vinne på hjemmebane i Planica, sa Granerud om hoppkompisen fra Slovenia.

Verdensmester Marius Lindvik begynner også å bli varm i trøya igjen. Han landet på 223 og 228,5 meter. 436,3 poeng ga 13.-plass.

Johann André Forfang var tilbake i favorittbakken, men fikk opp bare 213 meter i sitt første hopp. Det ga en litt skuffende 25.-plass. I finalen slo han til med 232 meter og avanserte noen hakk.

Joacim Ødegaard Bjøreng hadde 219 og 225 meter i sine to svev. Det holdt til 28.-plass. Han satte for øvrig personlig rekord med 227 meter i prøveomgangen.

Robin Pedersen hoppet 202 meter i første omgang og kvalifiserte seg ikke for finalen.

Lørdag er det laghopping på programmet. Verdenscupsesongen avsluttes med de 30 beste i søndagens renn.

De norske hopperne måtte finne seg i være statister fredag. Granerud begynner å finne tilbake til fjorårsformen, og han fikk opp 229,5 meter med litt dårlig nedslag i første omgang.

Bendik Jakobsen Heggli landet på 222 meter i sitt første svev. Etter 216 meter i finalen ble trønderen diskvalifisert for ureglementert hoppdress. Glidelåsen på armen hadde røket, og han hadde tapet den. Det er ikke lov.

(©NTB)

Flere nyheter: