reklame for Sheiken Bowling
Menu
Halvor Egner Granerud hoppet godt i Tyskland. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Granerud nummer sju i Tyskland

Halvor Egner Granerud havnet på 7.-plass i verdenscuprennet i hopp i tyske Titisee-Neustadt søndag. Nå venter OL for ham og det norske hopplaget.

Av NTB | 23.01.2022 17:52:09

Sport: Til tross for at Granerud lå på 3.-plass i verdenscupen sammenlagt foran helgens renn i Tyskland, har det ikke stemt helt for ham hittil i sesongen. Han har til tider slitt med å få ut de gode hoppene.

Lørdag hoppet han seg opp sju plasser til 4.-plass, og han var igjen i pallkampen søndag. Men i finaleomgangen hoppet han 130,5 meter og sikret med det 7.-plass.

Granerud hoppet også 130,5 meter i 1. omgang og hadde 4,9 poeng opp til østerrikeren Jan Hörl på 3.-plass foran finaleomgangen. Granerud forsøkte, men han hoppet ikke godt nok. Hjemmehåpet Karl Geiger vant foran slovenske Anze Lanisek. Tyske Markus Eisenbichler tok tredjeplassen.

Granerud var eneste nordmann i finaleomgangen. Sondre Ringen, Robin Pedersen og Joacim Bjøreng røk alle ut i 1. omgang. Ringen hoppet 97 meter, mens Pedersen hoppet 103 meter. Bjøreng landet på 114 meter.

Norge stilte med et meget redusert lag i Titisee-Neustadt i helgen. Både Daniel-André Tande og Johann André Forfang har testet positivt på koronaviruset. Marius Lindvik sto over for å være på den sikre siden foran OL, mens Robert Johansson sliter med ryggtrøbbel og sto over for å ha mulighet til å rekke lekene i Beijing neste måned.

De siste verdenscuprennene før OL går i Willingen neste helg. Der vil imidlertid ikke de fremste norske hopperne være med ettersom de skal reise til Kina.

(©NTB)

Flere nyheter: