Menu
Halvor Egner Granerud havnet på 7.-plass i Tyskland søndag. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Granerud nummer sju i Tyskland: – Vanskelig

Halvor Egner Granerud havnet på 7.-plass i verdenscuprennet i hopp i tyske Titisee-Neustadt søndag. Nå venter OL for ham og det norske hopplaget.

Av NTB | 23.01.2022 18:06:23

Sport: Til tross for at Granerud lå på 3.-plass i verdenscupen sammenlagt foran helgens renn i Tyskland, har det ikke stemt helt for ham hittil i sesongen. Han har til tider slitt med å få ut de gode hoppene.

Lørdag hoppet han seg opp sju plasser til 4.-plass, og han var i pallkampen søndag. Men i finaleomgangen hoppet han 130,5 meter og sikret med det 7.-plass.

– Jeg synes det er dårlig. Det er veldig vanskelig i konkurransene det er opp og ned med oppdrift og bakvind. Sånn er det noen ganger, sa Granerud til Viaplay etter rennet.

– Alt i alt er jeg godt fornøyd med egen innsats.

Granerud hoppet også 130,5 meter i 1. omgang og hadde 4,9 poeng opp til østerrikeren Jan Hörl på 3.-plass foran finaleomgangen. Granerud forsøkte, men han hoppet ikke godt nok.

Granerud var eneste nordmann i finaleomgangen. Sondre Ringen, Robin Pedersen og Joacim Bjøreng røk alle ut i 1. omgang. Ringen hoppet 97 meter, mens Pedersen hoppet 103 meter. Bjøreng landet på 114 meter.

De siste verdenscuprennene før OL går i Willingen neste helg. Der vil imidlertid ikke de fremste norske hopperne være med ettersom de skal reise til Kina.

Hjemmehåpet Karl Geiger vant foran slovenske Anze Lanisek. Tyske Markus Eisenbichler tok tredjeplassen.

Norge stilte med et meget redusert lag i Titisee-Neustadt i helgen. Både Daniel-André Tande og Johann André Forfang har testet positivt på koronaviruset. Marius Lindvik sto over for å være på den sikre siden foran OL, mens Robert Johansson sliter med ryggtrøbbel og sto over for å ha mulighet til å rekke lekene i Beijing neste måned.

(©NTB)