Menu
Halvor Egner Granerud fikk trøst av Daniel-André Tande etter rennet i Bergiselbakken som gjorde at han mistet ledelsen sammenlagt i den 69. utgaven av den tysk-østerrikske hoppuka. Foto: Geir Olsen / NTB

Granerud mistet hoppuke-ledelsen i Innsbruck-drama – Stoch vant

Halvor Egner Graneruds jakt på sammenlagtseier i hoppuka måtte tåle et kraftig tilbakeslag i Innsbruck søndag. Med 15.-plass er mulighetene klart redusert.

Av NTB | 03.01.2021 15:38:09

Sport: Kamil Stoch har nå overtatt ledelsen i hoppuka sammenlagt etter å ha vunnet rennet i Bergiselbakken. Den polske stjernen var i helt egen klasse med hopp på 127,5 og 130 meter.

Stoch har nå 20,7 poeng til gode på Granerud foran tirsdagens avslutningsrenn i Bischofshofen.

Slovenske Anze Lanisek og polske Dawid Kubacki ble henholdsvis nummer to og tre i Innsbruck søndag. Kubacki har 5,4 poengs forsprang til Granerud foran rennet i Bischofshofen.

Deretter fortsatte dramaet for 24-åringen, som fikk det travelt med å komme seg opp på toppen igjen. Granerud hadde siste startnummer i første omgang og var nest først ut i den andre.

Pausen ble dermed kort og svært hektisk.

Ifølge TV2 skal en av Norges servicemenn ha måttet preparere Graneruds ski i hopptårnet foran finalen.

I annen omgang hevet både Geiger og Granerud seg kraftig med henholdsvis 128,5 og 127,5 meter. Det ble imidlertid tungt å hente inn mye av det tapte i sammendraget.

Robert Johansson har slitt med å ta ut sitt makspotensial under hoppuka. Det første hoppet i Bergiselbakken føyde seg inn i den trenden. 123 meter ble imidlertid til 127,5 meter og 12.-plass etter finaleomgangen.

Dermed ble lillehamringen beste nordmann i Bergiselbakken.

Daniel-André Tande har levert hopp av svært varierende kvalitet under årets hoppuke. Etter 128 meter i finaleomgangen søndag knyttet imidlertid Kongsberg-gutten neven, tydelig fornøyd. Med 121 meter i første omgang holdt det til 14.-plass i rennet.

123 meter i første omgang ga avansementet til finaleomgangen som såkalt «lucky loser». Der ble det 122 meter, hvilket ga 25.-plass til slutt.

Sander Vossan Eriksen måtte se langt etter plass i finaleomgangen etter 111 meter i sitt første hopp i Bergiselbakken.

Granerud har vært stabiliteten selv denne sesongen, men søndag lyktes han ikke i det første hoppet i det som ble et dramatisk hopprenn i Bergiselbakken. Under ujevne forhold landet Asker-gutten på bare 116,5 meter. Det ga 29.-plass etter første omgang.

Før søndagens renn ledet Granerud hoppuka med fire poeng på tyske Karl Geiger. I Innsbruck fikk også Geiger trøbbel. Tyskeren landet på 117 meter i første omgang og fortvilte i likhet med sin norske rival. Han var med det nummer 30.

Johann André Forfang fikk en solid opptur med god hopping i nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen, men søndag lyktes ikke tromsøværingen like godt.

(©NTB)

Flere nyheter: