reklame for Sheiken Bowling
Menu
Halvor Egner Granerud leverte et flott svev i kvalifiseringen torsdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Granerud lengst i skiflygingskvalifiseringen

Halvor Egner Granerud hoppet 240,5 meter og var med det lengst av samtlige i torsdagens kvalifisering til skiflygingskonkurransen i slovenske Planica fredag.

Av NTB | 24.03.2022 16:34:46

Sport: Det var riktignok Johann André Forfang som var best av de norske med sitt svev på 225,5 meter. Han endte på 3.-plass, 2,8 poeng bak bestemann, slovenske Anze Lanisek.

– Dette er jeg fornøyd med. Mye bedre enn under treningen. Dette gir meg troen til tilbake foran helgen i min favorittbakke, sa Forfang til Viaplay.

Det lange svevet til Granerud ga ham en opptur etter en tung opplevelse i Oberstdorf sist helg. Der røk Asker-hopperen ut i den første omgangen av begge konkurransene. Han ble igjen i Oberstdorf for å trene en ekstra dag. Det gjorde ifølge ham selv underverker.

– Jeg endret noe med bruk av armer på hoppkanten. Jeg koblet dem helt ut, og det gjorde at jeg kom meg litt mer fram. Dette var så godt, det. Nå skal jeg bare kose meg resten av helgen, sa Granerud til Viaplay.

Graneruds hopp holdt til 14.-plassen i kvalifiseringen. Bendik Jakobsen Heggli landet på 223 meter og ble nummer 15. Verdensmester Marius Lindvik strakte seg til 217,5 meter, men det holdt bare til 27.-plassen.

Joacim Ødegård Bjøreng hoppet 222,5 meter og ble nummer 29, mens Robin Pedersen landet på 206 meter og ble nummer 39 av de 40 som får hoppe fredagens renn.

Fredrik Villumstad kom seg som eneste nordmann ikke til finaleomgangen med sitt hopp på 200 meter.

Kvalifiseringen skulle opprinnelig starte klokken 11.00, men problemer med ovarennet gjorde at den ble flyttet til klokken 15.00.

(©NTB)

Flere nyheter: