Menu
Halvor Egner Granerud leverte et flott svev i kvalifiseringen torsdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Granerud lengst av de norske i skiflygingskvalifiseringen

Halvor Egner Granerud hoppet 240,5 meter og var med det lengst av de norske i torsdagens kvalifisering til skiflygingskonkurransen i slovenske Planica fredag.

Av NTB | 24.03.2022 16:34:34

Sport: Johann André Forfang var best av de norske med sitt svev på 225,5 meter. Han endte på 3.-plass, 2,8 poeng bak bestemann, slovenske Anze Lanisek.

Det lange svevet ga Granerud en opptur etter en tung opplevelse i Oberstdorf sist helg. Der røk Asker-hopperen ut i den første omgangen av begge konkurransene. Han ble igjen i Oberstdorf for å trene en ekstra dag. Det gjorde ifølge ham selv underverker.

– Jeg endret noe med bruk av armer på hoppkanten. Jeg koblet de helt ut, og det gjorde at jeg kom meg litt mer fram. Dette var så godt, det. Nå skal jeg bare kose meg resten av helgen, sa Granerud til Viaplay.

Marius Lindvik strakk seg til 217,5 meter, mens Bendik Jakobsen Heggli landet på 223 meter.

Joacim Ødegård Bjøreng hoppet 222,5 meter, mens Robin Pedersen landet på 206 meter. Fredrik Villumstad kom seg som eneste nordmann ikke til finaleomgangen med sitt hopp på 200 meter.

Kvalifiseringen skulle opprinnelig starte klokken 11.00, men problemer med ovarennet gjorde at den ble flyttet til klokken 15.00.

(©NTB)