Menu
Halvor Egner Granerud sikret seg en gullmedalje søndag, da det ble seier i lag-VM i skiflyging. Foto: Darko Bandic/AP/NTB

Granerud hylles etter å ha knust Geiger i ny gullduell: – Jeg har egentlig ikke ord

Norge tok gull i lag-VM i skiflyging etter en ny mann mot mann-duell mellom Halvor Egner Granerud og Karl Geiger. Denne gangen gikk nordmannen seirende ut.

Av NTB | 13.12.2020 18:38:26

Sport: Geiger sikret lørdag VM-gullet 0,5 poeng foran Granerud etter fire individuelle omganger. Søndag fikk Granerud sin revansje. Norge tok gull 19,2 poeng foran Tyskland. Det er Norges tredje strake gull i lagkonkurransen.

Tre på rad i lag-VM i skiflyging har Norge aldri klart. Granerud ble hyllet av alle som kunne snakke i den slovenske hoppbakken.

– Jeg har egentlig ikke ord. Det går ikke an å skrive manuset på det her. Det var magisk å se at Alex slo Horngacher i sjakk der oppe, sa Granerud til NRK og viste til duellen mellom landslagstrener Alexander Stöckl og tyskernes trener Stefan Horngacher på trenertribunen.

– Grunnen til at jeg vinner i dag er fordi jeg er på verdens beste lag. Det er mye følelser i dag, sa Johann André Forfang, som skuffet i sitt andrehopp, men ble reddet av Granerud og resten av gjengen, til NRK.

– Jeg synes jeg gjør to helt ålreite hopp i dag også. Så er det helt rått å se på Granerud om dagen. Du ser det på ham, at han oser selvtillit, sa Robert Johansson.

Da alt skulle avgjøres i andre omgang lå Tyskland 14,6 poeng foran Norge før siste pulje. Da landet Granerud på 234,5 meter til 3 ganger 19,5 i stil. Det satte press på Geiger.

Den tyske verdensmesteren svarte med 224,5 meter, og det ble for kort til å nekte Granerud revansje dagen etter den sure sølvmedaljen.

– Yes, skrek han inn i kameraet etter å ha jublet allerede i landingen. Tande var skuffet etter den individuelle konkurransen, men hevet seg søndag.

Det gjorde han selv med hull bak i hoppdressen.

– Jeg fikk et lite hull i rumpa da jeg skulle ta på meg dressen. Det er ikke bra. Vi vil at den dressen skal være så tett som mulig, så vi må få tettet igjen det til andre omgang, sa Tande til NRK.

Norge lå andreplass 11,1 poeng bak Tyskland etter fire hopp i første omgang. Da hadde Tande blitt fulgt av hopp på 217 meter av Johann André Forfang, 220 meter av Robert Johansson og 235 meter av Granerud.

Markus Eisenbichler holdt på å falle i sitt hopp på 236,5 meter i pulje 3, men fikk likevel 3 ganger 18 poeng i tellende stil. Etter Johanssons hopp på 229,5 meter lå Norge bakpå i gullkampen, 14,6 poeng bak Tyskland.

Det satte press på verdenscupleder Granerud før den avgjørende puljen. Han leverte 234,5 meter etter å ha gått ned på farten. Det satte press på Geiger, som også måtte ned på farten for å kunne utfordre nordmannen.

Men Geiger hoppet ikke langt nok ned i bakken til å få kompensasjon for å ha gått ned på farten. Dermed endte det med en utklassingsseier til Norge. Granerud tok igjen 33,8 poeng i sitt andreomgang.

– En sånn avgjørelse er veldig krevende, sa Stöckl til NRK og la til at det var litt flaks at det gikk som det gikk.

Polen tok bronsen. Østerrike kom skjevt ut fra start, og fikk konkurransen ødelagt da Timon-Pascal Kahofer landet på 129,5 meter og ble sittende i målområdet oppløst i tårer. Til slutt ble det sjetteplass for Østerrike.

De to duellantene Granerud og Geiger møttes første gang til dyst i første omgang, da begge gikk ned på farten. Den gang var Geiger best, med 238 mot Graneruds 235 meter.

Daniel-André Tande ga Norge en flott start på konkurransen da han svevde ned til 227,5 meter og ga Norge ledelsen etter første runde.

Tande fulgte opp med 225,5 meter i andre omgang, og hoppet Norge tilbake til førsteplassen, mens Tyskland tok over igjen da Forfang landet på 202,5 meter. Forfang var svært frustrert i målområdet etter det korte svevet.

(©NTB)

Flere nyheter: