Menu
Halvor Egner Granerud er snart tilbake i hoppbakken. Foto: Lise Åserud / NTB

Granerud friskmeldt og klarert for hjemreise

Halvor Egner Granerud er omsider friskmeldt fra koronasykdom og kan reise hjem fra VM-byen Oberstdorf. Han er også klar for verdenscupavslutningen i Planica.

Av NTB | 16.03.2021 22:23:19

Sport: Det opplyser i Granerud selv i en video publisert på hopplandslagets Twitter-konto. Han har vært isolert i Oberstdorf siden han testet positivt for koronaviruset 3. mars.

– Jeg vender snuten hjem i morgen tidlig (onsdag), og så får jeg et par dager i Norge før vi drar til Planica, sier den nybakte sammenlagtvinneren i verdenscupen.

Granerud hadde et kjedelig ski-VM. Favoritten skuffet med 4.-plass i det første rennet, men fikk med seg en sølvmedalje fra den blandede lagkonkurransen. Resten av mesterskapet gikk i vasken på grunn av den positive koronaprøven.

Herrehopperne avslutter verdenscupsesongen i skiflygingsbakken i slovenske Planica. Der skal det hoppes tre individuelle renn og én lagkonkurranse.

Granerud har vært sesongens suverent beste skihopper med elleve enkeltseirer. Han har 526 poengs forsprang på toppen av verdenscuplista og ble klar som sammenlagtvinner da Raw Air-konkurransene i Norge ble avlyst tidligere i måneden.

(©NTB)

Flere nyheter: