Menu
Halvor Egner Granerud i aksjon i Polen forrige helg. Foto. Czarek Sokolowski / AP / NTB

Granerud fikk opp farten og sikret norsk seier i lagkonkurransen

Norge med Marius Lindvik, Daniel-André Tande, Robert Johansson og Halvor Egner Granerud vant laghoppingen i Lahti foran Polen og Tyskland.

Av NTB | 23.01.2021 21:22:59

Sport: Verdenscupleder Granerud slo til med 130 meter og 3 x 19 i stil i første omgang. Norge var 9,5 poeng foran Tyskland halvveis, med Polen på tredjeplass.

– Vi har aldri ligget så godt an. Dette lover godt, sa Granerud, som hadde fått opp farten på skiene sine igjen etter å ha slitt med den delen i Zakopane sist.

I finalen landet han på 122,5 meter i et hopp som ikke var 100 prosent vellykket. Mens han var best i sin gruppe i første omgang, var han bare sjuende best i finalen. Likevel holdt det til seier. Norge endte på 1024,2 poeng, og seiersmarginen til Polen ble på 5,9 poeng. Tyskland på tredjeplass var slått med 9,8 poeng.

– Det var en veldig god konkurranse der fem lag kjempet om seieren, og vi trakk det lengste strået. Juryen gjorde en god jobb ved å sette riktig fart for alle gruppene, sa Granerud til FIS.

– Det første hoppet mitt var veldig bra. Det var nok ett av mine beste i vinter.

– Det blir nestenhopp, men det er mulig å forbedre til søndag. To innaforhopp, sa Lindvik.

Daniel-André Tande hopet 125 og 122,5 meter, og etter hans siste hopp var Norge 14,7 poeng foran toer Polen.

– Jeg føler at jeg gjorde et bedre hopp i 2. omgang. Det var litt bedre i satsen, og da svarer det bedre når det er litt tyngre forhold, sa Tande, som var fjerde best i sin gruppe i første omgang, nest best i finalen.

Granerud tapte 6,1 poeng til polske Dawid Kubacki og 17,1 til tyske Karl Geiger, men det holdt likevel til seier.

Det polske laget besto av Piotr Zyla, Andrzej Stekala, Kamil Stoch og Kubacki. Tyskland hadde Pius Paschke, Martin Hamann, Markus Eisenbichler og Geiger på laget.

Marius Lindvik hadde 122 meter i første omgang og la på til 124,5 i sitt annet hopp. Han sørget for at avstanden til tyskerne økte til 12,9 poeng. Han var tredje best i sin gruppe i begge omganger.

Robert Johansson hoppet 125,5 og 126,5 meter. I første omgang var han best i sin gruppe. Selv om avstanden til polakkene ble redusert til 12,0 poeng da han var tredje best i finalen, ga han ankermann Granerud et godt utgangspunkt.

(©NTB)

Flere nyheter: