Menu
Halvor Egner Granerud skuffet i treningsomgangene i Vikersund, men kommer inn som reserve i lagkonkurransen. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Granerud får VM-sjanse – erstatter Johansson i lagkonkurransen

Robert Johansson sliter fortsatt med ryggen og blir erstattet av Halvor Egner Granerud i dagens lagkonkurranse i skiflygings-VM.

Av NTB | 13.03.2022 14:25:21

Sport: Det rapporterer NRK og Dagbladet. Det har vært usikkerhet rundt Johansson etter at han ga seg halvveis i den individuelle konkurransen, og ved 14-tiden ble avgjørelsen tatt.

Forfallet åpner for Granerud, som skuffet stort i treningsomgangene foran den individuelle konkurransen og ble vraket fra Norges lag.

Han hopper sammen med Johann André Forfang, Daniel-André Tande og Marius Lindvik i lagkonkurransen som starter klokken 16.30. Før det er det prøvehopping.

– Vi må bestemme oss før prøveomgangen. Hvis Robert ikke hopper, er det Granerud som stepper inn. Og han trenger prøveomgangen, ettersom han ikke har fått trent her de siste dagene, sa landslagstrener Alexander Stöckl til NTB.

– Vi har verdens beste reserve, kommenterte landslagssjef Clas Brede Bråthen om Granerud.

Norge har vunnet laggullet i skiflygings-VM tre ganger på rad, men i år blir det ikke enkelt. Medalje er uansett et klart mål.

– Jeg føler at vi er blant medaljekandidatene. Det blir utrolig vanskelig å slå Slovenia, som er så sterkt og hadde alle fire blant topp seks (individuelt). De er storfavoritter, mens tre-fire andre lag kjemper om de andre medaljene, vurderer Stöckl.

(©NTB)

Flere nyheter: