Menu
Venstres leder og kulturminister Trine Skei Grande. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Grande sier seg inhabil i saker som angår populær Venstre-ordfører

Kulturminister Trine Skei Grande har sagt seg inhabil i saker som angår den populære Venstre-ordføreren Alfred Bjørlo, på grunn av relasjonen dem imellom.

Av NTB | 01.03.2019 12:47:54

Politikk: – Jeg definerer Bjørlo som en nær venn, sier Grande til NTB.

Bjørlo, som er ordfører i Eid, kritiserte i fjor høst distriktsprofilen til sitt eget parti og regjeringen. Grande skal ha omtalt Bjørlo som «psykopat», ifølge blant andre VG.

– Jeg kommer aldri til å kommentere disse ryktene, sier hun.

Grande sier til NTB at årsaken til at det oppnevnes settestatsråd, er at de to er nære venner og at hun derfor mener hun ikke kan behandle en klage knyttet til styret i Norges korpsforbund, der Bjørlo er styremedlem.

Grande opplyser at de to har kjent hverandre siden de var tenåringer, og at de har tilbrakt fritid sammen.

– Han var enig med meg i vurderingen at for å være på den sikre siden var det riktig å fratre i denne saken, sier Grande.

Kongen i statsråd oppnevnte fredag en annen Venstre-statsråd, forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø, som settestatsråd i saker som angår Bjørlo.

– Oppnevningen gjelder ved behandling av saker i Kulturdepartementet hvor statsråd Grande på grunn av sin relasjon til Alfred Bjørlo er inhabil eller ønsker å fratre fordi det foreligger omstendigheter som medfører at hun er nær grensen for inhabilitet, heter det i en kunngjøring fra Statsministerens kontor.

(©NTB)

Flere nyheter: