reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Tidligere Venstre-leder Trine Skei Grande trekker hun fram vern av Lofoten og forbud mot pelsdyravl som de store gjennomslagene til Venstre i Jeløya-plattformen. Foto: Geir Olsen / NTB

Grande i ny bok: Pelsdyrforbudet var en test

Tidligere Venstre-leder Trine Skei Grande forteller at partiets krav om pelsdyrforbud var «en ekstra test på hvor stor vilje som lå hos de andre».

Av NTB | 06.11.2020 04:37:58

Økonomi og næringsliv: Fredag lanseres boken «Oppreist» av tidligere Venstre-leder Trine Skei Grande. Her forteller Grande om prioriteringene før Venstre skulle i forhandlinger med Høyre og Frp. Her skriver hun at kravet om å avvikle pelsdyrnæringen ble lagt til kravlisten som «en ekstra test», skriver Nationen.

– Vi gikk med vilje lenger enn vi trodde Siv og Erna kom til å strekke seg, forteller hun i boken.

Venstre fikk i regjeringsforhandlingene, først på Jeløya i 2018, så på Granavolden i 2019, gjennomslag for å avvikle pelsdyrnæringen innen 2025.

Leder i næringskomiteen og stortingsrepresentant for Senterpartiet, Geir Pollestad, reagerer kraftig på det Grande nå forteller

– Å bruke forbudet som en test er en skrekkelig måte å behandle folk og seriøse næringsdrivende familier i Norge på. Det overrasker meg ikke. Jeg hadde ganske lave forventninger til hva Venstre kunne gjøre med livet til folk på bygda, men dette er et lavmål, sier Pollestad til Nationen.

Han sier det mest alvorlige er at Høyre og Frp ga en seier til Venstre som de ikke trengte å gi og han sier det trolig ville blitt en regjering med Høyre, Frp og Venstre, også uten pelsdyrforbudet.

(©NTB)

Flere nyheter: