reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Trine Skei Grande går denne uken av som leder for Venstre. Hun har allerede flere jern i ilden for fremtiden. Foto: Tore Meek / NTB

Grande blir styreleder for Oslo Middelalderby

Avtroppende Venstre-leder Trine Skei Grande blir styreleder i den nye stiftelsen Oslo Middelalderby.

Av NTB | 22.09.2020 16:23:03

Kultur og underholdning: Stiftelsen er opprettet på initiativ fra foreningen Middelalder-Oslo, som ledes av tidligere Venstre-leder Odd Einar Dørum, skriver Dagbladet.

I en pressemelding skriver stiftelsen at de har som mål å gjøre Oslos historie levende ved å samle inn midler til å gjenoppbygge deler av Oslos første bysamfunn. Det første prosjektet vil være å gjenoppbygge en bygård fra Middelalder-Oslo.

– Jeg har fått mange forespørsler om ulike verv etter at jeg varslet at jeg skulle gå av som statsråd og partileder. Jeg har ikke sagt ja til mange, men dette klarte jeg ikke å si nei til. Vi trenger perspektivet som historien gir oss om flerkultur og flerreligiøsitet, sier Grande til Dagbladet.

50-åringen blir takket av som Venstre-leder på partiets landsmøte førstkommende helg etter ti år som partileder. Valgkomiteen har innstilt kunnskapsminister Guri Melby som Grandes erstatter.

Fra før er det kjent at Grande er utnevnt som styreleder for fredsforskningsinstituttet Prio.

(©NTB)

Flere nyheter: