Menu
Caroline Graham Hansen fikk sitt første trofé med Barcelona da de vant hele 10-1 i den spanske supercupfinalen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Graham Hansen scoret og vant sin første tittel med Barcelona

Caroline Graham Hansen bidro med mål og målgivende pasning da hennes Barcelona knuste Real Sociedad 10-1 i supercupfinalen i Spania søndag.

Av NTB | 09.02.2020 14:01:09

Sport: Torsdag var den norsk landslagsspilleren tilbake fra skade da Barcelona tok seg knepent videre til supercupfinalen med 3-2-seier mot Atlético Madrid, men i søndagens finale ble det mye enklere for Graham Hansen og Barcelona.

Det var enveiskjøring fra start til mål og Graham Hansens lag ga seg ikke før de hadde scoret hele ti mål.

Med 10-1-seier kunne Graham Hansen juble for sitt første trofé i Barcelona etter overgangen fra Wolfsburg i sommer.

Først spilte hun fram lagvenninne Marta Torrejón i boksen, som enkelt kunne plassere ballen i mål. Barcelona la på til 4-0 to minutter senere, og like etter tok hun saken i egne hender da hun scoret selv og la på til 5-0 med et skudd fra nært hold.

Like før pause var hun nok en gang involvert da Alexia Putellas sørget for 6-0-ledelse før første omgang ble blåst av.

Sociedad fikk riktignok et trøstemål, men Barcelona fortsatte nedsablingen og scoret to ganger til.

Barcelona har også stø kurs mot seriegull i den spanske fotballigaen. Laget er ubeseiret etter 18 kamper og har et forsprang på ni poeng ned til Atlético Madrid på 2.-plass.

Bakgrunnen var at spillerne protesterte mot at den kollektive avtalen som skulle sikre bedre rettigheter, anseelse og lønnsvilkår, ikke har trådt i kraft.

I desember ble det inngått en kollektiv avtale etter at kvinnelige spillere streiket i én serierunde i november. På grunn av den manglende ikrafttredelsen av avtalen valgte spillerne å bruke starten av supercupfinalen til å vise sin misnøye.

Laget ledet 6-0 til pause etter mål og målgivende fra den norske stjernespilleren.

Ti minutter etter pause hjalp hun Torrejón til å sikre sitt hattrick. Graham Hansen dro seg fint forbi en forsvarsspiller og presset fram en redning av keeper med et godt skudd. På returen var Torrejón sikker og la på til 8-0.

Da kampen ble satt i gang, sto alle 22 spillerne på banen helt stille med armene i kors i 30 sekunder.

(©NTB)

Flere nyheter: