Menu
Fotballspiller Caroline Graham Hansen reagerer mot Uefa. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Graham Hansen fyrer løs mot Uefa: – Skam dere

Caroline Graham Hansen er ikke nådig mot Det europeiske fotballforbundet etter beslutningen om å stanse den tyske regnbuemarkeringen i fotball-EM onsdag.

Av NTB | 22.06.2021 15:53:59

Sport: Uefa satte tirsdag ned foten for planene om å lyse opp Bayern Münchens hjemmebane i regnbuefargene i forbindelse med onsdagens EM-kamp mellom Tyskland og Ungarn.

Avgjørelsen har ført til skarpe reaksjoner fra mange hold. Blant dem som gir de europeiske fotballtoppene tøff medfart er Barcelona-profilen Caroline Graham Hansen.

«Skam dere, Uefa, for ikke å la München lyse opp stadionet i regnbuefargene! Dere vet bedre enn å kalle dette en politisk motivert handling. Dette handler om likestilling, medmenneskelighet og å ta standpunkt mot hat», skriver landslagsprofilen på Twitter.

Ungarns folkevalgte vedtok nylig et forbud mot «promotering av homofili» overfor mindreårige. Forbudet omfatter blant annet filmer, reklame og skolemateriell. Forslaget ble vedtatt med stammetallet 157-1 i nasjonalforsamlingen som kontrolleres av statsminister Viktor Orbans høyrepopulistiske parti Fidesz.

Til VG utdyper Graham Hansen egen frustrasjon rundt Uefas handlemåte.

– Dette er ikke en politisk kamp. Dette er en menneskerettighetskamp. Så jeg mener det er viktig å bruke stemmen min mot dem som sitter med makten når de velger å ta den enkle veien ut, skriver Barcelona-stjernen i en tekstmelding.

Den norske landslagsstjernen topper suverent assistlista i kvinnenes La Liga. Hun har mistet noen kamper i innspurten med skade, men gjorde comeback sist helg.

Barcelona avslutter maratonsesongen med hjemmekamper mot Huelva torsdag og Eibar søndag.

Uefa argumenterer nettopp med at den tyske markeringen har en politisk kontekst, i form av at den er en beskjed rettet mot en beslutning tatt av det ungarske parlamentet. Derfor ble søknaden avslått.

Barcelonas kvinnelag spilte tirsdag sin tredje siste kamp i en sesong som har gitt trippeltriumf med seier i serie, cup og mesterliga. Graham Hansen spilte en snau halvtime som innbytter da Athletic Bilbao ble slått 4-0. Barcelona er dermed oppe i 93 poeng av 96 mulige med to kamper igjen.

(©NTB)

Flere nyheter: