reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Norway Cup håper fortsatt på å arrangere årets turnering selv om Gothia Cup og Dana Cup er avlyst. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Gothia Cup i fotball avlyst

Storturneringen Gothia Cup, som normalt skulle vært spilt to uker før Norway Cup, er avlyst på grunn av koronapandemien.

Av NTB | 21.04.2020 10:47:35

Sosiale forhold: Det opplyser arrangøren etter å ha konsultert med svenske helsemyndigheter og Verdens helseorganisasjon (WHO).

Gothia Cup er – i likhet med Norway Cup – en av verdens største fotballturneringer for barn og unge. I fjor deltok 36.212 spillere fra 1686 lag i turneringen.

«Dette er de vanskeligste ordene jeg noen gang har forsøkt å sette sammen: Det blir ingen Gothia Cup i år. Ingen fargerikt kledde barn i Göteborgs gater. Ingen smilende og heiende ungdommer som deler kjærligheten til spillet og de livsforandrende erfaringene som skaper vennskap og bygger relasjoner med barn fra andre land og verdensdeler», skriver cupens generalsekretær Dennis Andersson.

Gothia Cup skulle egentlig vært spilt fra 13. til 18. juli. Også Dana Cup i Danmark uken etter er avlyst. Men Norway Cup-ledelsen lever ennå i håpet om å arrangere årets turnering i Oslo.

– Vi holder fast i troen, og vi planlegger for at det blir arrangert. Vi har snakket med over 500 klubber, og dette er lyset i tunnelen som de er så glade for at fortsatt er tent. Det er så viktig å ha noe å glede seg til, sa NC-generalsekretær Pål Trælvik til NTB nylig.

Gothia Cup opplyser at lagene som var påmeldt årets turnering, kan velge mellom å overføre registreringsavgiften til neste års turnering eller å få den refundert.

(©NTB)

Flere nyheter: