Menu
Viktor Hovland fikk en ellers god runde ødelagt med et slag i vannet søndag. Foto: Lynne Sladky / AP / NTB

Golf: Skivebom spolerte god Hovland-dag i Florida

Viktor Hovland var på vei mot en god runde i stjernespekkede Players Championship, men på det 17. hullet slo han i vannet og fikk deretter dagen ødelagt.

Av NTB | 13.03.2022 19:10:11

Sport: Etter å ha ligget på to slag under par etter 16 hull, ble søndagen så godt som spolert da han på det 17. hullet slo i vannet og pådro seg en dobbeltbogey. Hullet ligger på en øy ute på vannet, og den er svært kjent på PGA-touren.

Flere spillere har i tur og orden truffet vannet gjennom helgens runder, og det norske golfesset slapp heller ikke unna.

Etter dobbeltbogeyen pådro han seg en bogey på hull 18. Han prøve å spille smart, men parputten gikk noen centimeter for mye til siden. Dermed endte han dagen på ett slag over par. Det holder til en foreløpig delt 49.-plass på par totalt.

Han fikk birdie på hull to, ni, elleve og 16, mens det ble bogeyer på hull 14, 15 og 18.

Cuten går i skrivende stung på ett slag over par, noe som betyr at Hovland på lang vei er sikret videre spill. Det gjenstår imidlertid ennå noen spillere ute på banen.

Han slo ett slag på sin andre runde lørdag kveld, men måtte vente tolv timer på å få slå sitt andre slag. Gradestokken viste to grader da spillerne gikk ut tidlig morgen amerikansk tid.

Regn, vind, torden og lyn har skapt store problemer for arrangører og spillere. Lørdag var det vinden som herjet, og flere spillere i tetsjiktet slo seg fullstendig bort. Vinden var ikke en faktor på Hovlands runde.

Hovland skal så å si bare inn i klubbhuset før han skal ut på sin tredje runde allerede søndag kveld. Vær og vind har gitt flere lange utsettelser i turneringen de siste dagene.

Været har vist seg svært vanskelig i helgen. Hovland skulle egentlig gå ut på sin runde to fredag ettermiddag, men måtte vente helt til søndag formiddag for å virkelig få komme i gang.

(©NTB)