Menu
Viktor Hovland har fått en god start på PGA-turneringen i Ohio. Foto: Darron Cummings / AP / NTB

Golf: Hovland snudde vond start i Ohio

Viktor Hovland startet ustabilt, men hentet seg inn og avsluttet den første runden av PGA-turneringen i Ohio godt. Han er foreløpig fire slag bak lederne.

Av NTB | 02.06.2022 23:45:58

Sport: Hovland gikk runden på ett slag under par etter seks birdier, tre bogeyer og en dobbeltbogey. Nordmannen var to slag over par etter de første fore hullene, men deretter gikk det bedre for ham.

– Jeg gjør mye bra, men også litt for mye dårlig. Jeg gjør en god jobb med å hente meg inn, og jeg gjør en fin runde likevel, sa Hovland til Discovery etter runden.

Det ble ingen drømmestart på den første runden av PGA-turneringen i Ohio for Viktor Hovland, da han drivet ut i skogen på det første hullet, og måtte innkassere en bogey.

Hovland svarte med par og birdie på de to neste hullene, før han havnet i bunkeren på hull fire, og endte opp med en dobbeltbogey og to slag over par.

Med én bogey, to birdier og sju par på de siste ni hullene avsluttet Hovland ett slag under par. Dermed ligger han på en delt 34. plass, fire slag bak teten. Seks spillere – tre amerikanere, en canadier, en australier og en sørkoreaner – ligger på en delt førsteplass etter å ha gått første runde fem slag under par.

24-åringen er ranket som nummer sju i verden. Amerikanske Scottie Scheffler er ranket som nummer en.

Japaneren Hideki Matsuyama ble underveis i sin første runde vinket av banen. Det viste seg at en av køllene hans hadde et ulovlig merke på seg, noe som førte til at US Masters-vinneren ble diskvalifisert.

Oslo-gutten fortsatte en svært ustabil første halvdel av runden, med birdier og bogeyer om hverandre. Etter de ni første hullene sto Hovland på par.

Hovland har slitt på golfbanen den siste tiden, med en 18.-plass i Austin som beste resultat de siste fem PGA-turneringene.

(©NTB)

Flere nyheter: