Menu
Pål Golberg satt skuffet i målområdet etter 15-kilometeren i OL. Foto: Heiko Junge / NTB

Golberg ut mot Iversens utspill – Klæbo synes synd på kompisen

Pål Golberg langer ut mot Emil Iversens kritikk av OL-vrakingen. Johannes Høsflot Klæbo mener Iversen var en stor mann da han heiet på lagkameratene fredag.

Av NTB | 11.02.2022 11:20:45

Sport: Iversen sa torsdag at han følte seg dolket i ryggen da han ble vraket til 15-kilometeren, et løp han sier han ble lovet at han skulle få gå.

– I denne saken er det Emil som går ut med det her. Han er dritskuffet, og det skal han få lov til å være, men av respekt for alle som går må du kanskje kunne se på hvordan du gjør det neste gang, sa Golberg etter løpet.

Han fikk selv 15-kilometeren ødelagt av en for hard start og ble nummer 11.

– Jeg skulle ønske at vi klarte å holde enkelte ting internt. Det er en energilekkasje som ikke gagner noen her og nå, det synes jeg er trist. Det er jo det eneste samtlige medier lurer på, så det er jo litt trist å stå i etter en konkurranse man har trent og gledet seg til, sa Golberg.

– Det er noe vi må gjøre noe med. Sånn ønsker ikke jeg å ha det.

– Jeg får fryktelig vondt av ham. Det er utrolig kjedelig. Nå er fokus på skirenn og han er jo den flinkeste til det. Han viser i dag hvor stor mann han er som faktisk er oppi her og står på åpningspunktet og heier hele veien, sa Klæbo.

Han sa at han ikke hadde brukt energi på Iversens utspill dagen før konkurransen.

– Jeg gleder meg til å komme tilbake og få pratet med ham, jeg synes ikke det er noe gøy å se en kompis som er lei seg, sa Klæbo.

Erik Valnes, som trolig er den som fikk plassen Iversen ville ha, ville ikke gå ut mot sin lagkamerat.

– Det er ikke noe vi la fryktelig merke til. Vi har registrert det, men det er ikke noe for oss å bruke energi på. Det er ingen som ønsker å ødelegge for oss som skal gå. Vi skjønner at han er skuffet. Det er kjedelig, det, sa Valnes.

Han sa at konflikten rett og slett ikke er noe han gidder å bry seg om.

Valnes falt tidlig gjennom på 15-kilometeren og ble nummer 15.

Ei heller på spørsmål om det er en intern splid i ledelsen.

– Alt om den saken holder vi internt, gjentok Nossum sju ganger på få minutter da pressen prøvde å få ham i tale om konflikten.

Bronsevinner Johannes Høsflot Klæbo sa derimot at det er viktig å ta vare på Iversen i dette. Klæbo var takknemlig for at Iversen dukket opp og heiet på ham under 15-kilometeren.

Landslagstrener Erik Myhr Nossum, som Iversen sier lovet ham en plass på laget, ville etter Klæbos bronseløp ikke svare på noen spørsmål om saken.

(©NTB)

Flere nyheter: