Menu
Pål Golberg var overlegen i spurten på søndagens 20 kilometer fellesstart. Foto: Heiko Junge / NTB

Golberg spurtet inn til seier på Lillehammer – åtte nordmenn topp-10

Pål Golberg var raskest i avslutningen og vant herrenes 20 kilometer klassisk fellesstart på Lillehammer.

Av NTB | 04.12.2022 14:06:44

Krig og konflikter: Golberg vant foran Sjur Røthe og Martin Løwstrøm Nyenget. Didrik Tønseth tok 4.-plassen. Første utlending på resultatlisten var svenske William Poromaa. Han endte som nummer fem.

– Det var veldig bra. Jeg visste jeg hadde muligheten i dag når man låner den gule trøyen av (Johannes Høsflot Klæbo, var ikke med). Jeg er fornøyd med å være best av de dødelige, sa Golberg spøkefullt til TV 2.

Det var hele åtte nordmenn blant de ti beste. Emil Iversen (6.-plass), Håvard Moseby (7), Mattis Stenshagen (9) og Simen Hegstad Krüger (10) kom seg alle innenfor topp 10.

Golberg styrket sin ledelse i verdenscupen sammenlagt. 32-åringen hadde opprinnelig planer om at Tour de Ski skulle bli hans neste reise, men ser nå på muligheten for å bli med til Davos for å fortsette å kjempe om den gule ledertrøyen.

– Planen var en lang julefeiring, men sånn det ligger an nå må man kanskje vurdere å gå skirenn i Davos også. Jeg skal egentlig ha med familien ned til St. Moritz en uke, så det blir kanskje dårlig stemning hvis jeg sier at jeg stikker til Davos i et par dager, men vi får se hva vi får til, sa Golberg til NTB.

– Jeg må lese i statuttene om det står noe i familieregelboken om jeg år fritak nå som jeg leder, spøkte han videre.

– De kan bli med. Det er fint i Davos også.

TV 2s kommentatorer trodde først det var festlige scener langs løypa da man så et bluss ble fyrt opp, men de skjønte fort alvoret da demonstrantene ble båret ut av løypa.

Da løperne passerte samme punkt på neste runde kunne man se på TV-bildene at politi passet på at demonstrantene ikke kom seg ut igjen i løypa.

Da løperne gikk ut på den siste runden var det reserven Hegstad Krüger som lå i front av det store feltet. Han ble imidlertid et par hakk for liten da løpet ble avgjort i en massespurt. Der var det Golberg som var sterkest.

Johannes Høsflot Klæbo, som var storfavoritt til å vinne rennet, sto over 20 kilometeren grunnet «murring» i halsen. Hegstad Krüger fikk hans plass.

Starten av rennet ble preget av demonstranter som satte seg ned i løypa og holdt et banner med teksten «Stopp oljeletingen». De fyrte også opp gule bluss på siden av løypa.

Britiske Andrew Musgrave førte an i feltet med blanke ski store deler av rennet, men fikk store problemer med å henge med på de siste rundene.

(©NTB)

Flere nyheter: